Tech

Idővonallal bővül a Google Maps

Ezzel a funkcióval már emlékeznünk sem kell, mikor hol jártunk, mert a Google Maps megteszi helyettünk. Persze vannak aggódók is, akik szerint ez csak egy újabb megfigyelési módszer. Mindenütt csak a gyíkemberek.

A Facebookról már ismerjük az idővonal “intézményét”, ám most a Google Maps, az egyik legelterjedtebb térképes szolgáltatás is kap egyet, helyesebben már kapott is, csak eddig rejtett funkcióként működött, és csak kevesen láthatták, hogy korábban merre jártak e kerek golyóbison.

A böngészőből elérhető idővonal érdekes fejlesztés, ugyanakkor már a szűkebb körben végrehajtott tesztfázisban is is kettős érzelmeket váltott ki az emberekből, mert míg akadtak, akiknek tetszett, többen úgy gondolták, őket ne kövessék nyomon, ne jegyezze meg semmilyen rendszer, merre jártak. Legfőképpen pedig azt nem szeretnék, hogy mindezek illetéktelen kezekbe kerüljenek.

google maps_1

A funkció egyébként már tavaly is elérhető volt, a legújabb frissítéssel pedig annyiban fejlődik, hogy immár manuálisan is jelölhetjük, merre jártunk, tehát ha valami olyasmi helyen voltunk, ami nincs jelölve a Google Maps-en, akkor azt kézzel megtehetjük. Az idővonal funkció főleg azoknak jöhet jól, akik sokat utaznak szerte a világban, és szeretnék néhány kattintással látni, merre voltak eddig, ugyanakkor érdemes tudni azt is, hogy immár Androidos rendszereken is elérhető a funkció, ami eddig csakis webes felületen működött.

Aki pedig ágál a Google Maps idővonala ellen, az gondoljon arra, hogy ez már csak csepp a tengerben, mert digitális lábnyomaink mindenütt ott vannak, szóval az már nem oszt, nem szoroz, hogy a gigacég térképén is naplózva vannak az utazásaink.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik