Tech

Könnyen Windows 10-re frissíthet, aki nem figyel

Vigyázzon, mert ha egy pillanatra elfordítja a fejét, máris Windows 10 van a korábbi operációs rendszer helyén.

A Windows 10 olyan, mint Pataki Attila: van aki szereti, és van akinek felfordul tőle a gyomra, ugyanakkor a Microsoft operációs rendszere abban mégis nagyon különbözik a rockból mulatósra váltó, majd a napokban költővé avanzsált énekestől,  hogy hibái ellenére is jó pénz hajt a cégnek, ugyanakkor soha nem erőszakolták meg az ufók.

Habár a legújabb operációs rendszerre váltó frissítés ingyenes, mégis sokan vannak, akik Windows 7-et vagy 8.1-et használnak, és nem is kívánnak váltani. Rossz hír, hogy akarják vagy sem, az átállás tőlük függetlenül is megtörténhet, mivel a teljes Windows 10 bele van lopva az ajánlott frissítésekbe, amit sokaknál automatikusan letöltődik és telepítődik. Így aztán simán megtörténhet, hogy mire feleszmélünk, régi rendszerünk helyén már az újat találjuk.

windows 10

Célszerű hát a Windows Update-ben kikapcsolni a totálisan önálló működést, és áttenni megkérdezősre, mert így továbbra is maradhat minden a régiben. Azt viszont nem lehet mondani, hogy a Microsoft sunyiban tenné mindezt, hiszen a hónap elején kifejtette, hogy visszafogott agresszióval próbálja majd a Windows 10 felé terelgetni a felhasználókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik