Tech

Májusban tér vissza a lövöldözős játékok brutális királya

Kiderült, pontosan melyik napon jelenik meg a játéktörténelem egyik legfontosabb címének legújabb része, ráadásul videón is megnézhetjük, milyen lesz. Természetesen brutális.

1993 utolsó napjaiban, egészen pontosan december 10-én valami örökre megváltozott a videojátékok világában, mert az iD Software megjelentette a Doom névre hallgató játékát, és ezzel egyszerre meg is teremtett egy új stílust, ami azóta is széles tömegeket vonz. Ez az úgynevezett FPS (First-Person Shooter, azaz belső nézetes lövöldözős játék), amikor nem valamilyen általunk is látható emberkét irányítunk, hanem azt látjuk, amit a főhős, miközben haladunk előre, és irtjuk az ellent. Az első Doom népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy két év alatt nagyjából 15-20 millió ember telepítette a gépére, és az olyan helyeken, mint az Intel, a Lotus Development, illetve a Carnegie Mellon University, egészen komoly problémákat okozott, mert az emberek inkább játszottak munkaidőben, semmint dolgoztak.

Nos, ennek a csodálatos, játékipart formáló címnek érkezik a folytatása – ez önmagában nem is feltétlenül lenne újdonság, hiszen a fejlesztést végző Bethesda már tavaly bejelentette, ugyanakkor azt mindeddig nem lehetett tudni, hogy mi a megjelenés dátuma, és azt sem lehetett tudni, milyen lesz a játék, méltónak bizonyul-e a nagy elődhöz. Mostantól azonban ez sem titok, és végre, a 2004-es Doom 3 után ismét megragadhatjuk a láncfűrészt, hogy irgalmatlan keményen rendet tegyünk a mindenféle csúfságok közt. És mikor lesz a megjelenés? A videó végén kiderül:

Visszatérve a ’93-ban megjelent játékhoz, nem csak azért volt különleges, mert belsőnézetes megjelenítést használt, hiszen ilyet láthattunk már a fejlesztők előző játékában, a Wolfenstein 3D-ben is, hanem a relatíve hiteles 3D-s megjelenítés miatt. A Doom egyébként több vallási csoport felháborodását eredményezte, és éles kritikával illették a játékot azért, mert sátánista jelképeket használt, és nagyon élethűen jelenítette meg a vérengzést. Szóval nagyon várjuk a május 13-án (éppen péntek) megjelenő játékot, aztán legfeljebb ki-ki hite szerint meggyónja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik