Tech

Videón az Apple földi űrbázisa

apple autó (Array)
apple autó (Array)

Hej, de csuda jó kis téma ez, hiszen van benne Apple, van benne építkezés, és még a drónok sem maradnak ki, hiszen egy ilyen ember által távolról irányított repülőeszköz készítette a filmet a gigacég épülő-szépülő bázisáról, ami természetesen nem egy sárral betapasztott kunyhó lesz. Sőt…

A hatalmas épület az idei év végére, vagy a következő év elejére készül el, és 13 ezer ember munkahelye lesz, amihez 60 hektárnyi területet foglal. Érdekessége a dolognak, hogy az elképzelés a cég néhai alapítója, Steve Jobs agyszüleménye volt, és az, hogy végül valósággá válik, egyfajta tisztelgés is a géniusznak tartott ember emléke előtt.

Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy a technológiai dolgokban oly jártas Apple űrbázisszerű központja csak kinézetében lenne különleges, ugyanis a működéséhez szükséges energiát csakis megújuló energiaforrásokkal fogják megoldani. Napelemek, szél, geotermikus források, szóval minden olyan, ami egyébként lehetne akár itthon is minden háztartásban (legalábbis az EU adna rá pénzt, de nálunk valahogy nem úgy mennek a dolgok, mint odakint).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik