Tech

Vicces összeget fizetett a Google saját domainnevéért

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 01. 31. 13:00

Szerfelett vicces emberek dolgoznak a Google pénzügyi osztályán, akik bizonyították, valóban jól zsonglőrködnek a számokkal.

A Google éppen most kényszerül rá a briteknél, hogy szabad szemmel is látható összeget fizessen meg az elmaradt adók miatt, ami a számok nyelvére lefordítva 130 millió fontot jelent. De most ne beszéljünk ennyire hatalmas összegről, inkább egy jóval kisebbről, amit persze egyrészt mindannyian szívesen raknánk be a kispárnába, másrészt az eset a Google humorérzékéről is tanúságot tesz.

Tavaly egy bizonyos Sanmay Ved nevű fiatalember nagyon elcsodálkozott, amikor az eladó domainnevek között turkálva elébukkant a google.com. A meglepődése érthető volt, hiszen az egyik (ha nem “A”) legfontosabb webcímet lehetett megvenni, gyakorlatilag fillérekért. Emberünk sikeresen rá is nyomott a vásárlás gombra, és pár örömteli percre tényleg a csúcsdomain tulajdonosának tudhatta magát.

Persze gyorsan kiderült, hogy csakvalamilyen hibáróllehet szó, ezért Ved perceken belül kapott egy e-mailt, miszerint vásárlása mégis érvénytelen. A Google azonban úgy gondolta, hogy mivel ez a saját hibájukból következhetett be, ezért kárpótolják a pórul járt vevőt. Mindez csupán pénzkérdés, abból pedig Gugliéknál nincs hiány. De tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy pont az a cég, melynél egy komplett brigád dolgozik azon, hogy minden egyes jelesebb alkalomra más-más animáció vagy apró emlékeztetés fogadja az embert a keresőoldalon, csak úgy odakarcolna egy kerek összeget.

google logo_1

A cégóriás ugyanis van annyira cseles és humoros, hogy 6006,13 dolláros kártérítést kínáljon fel. Miért ennyit? Olvassuk csak össze: a 6006,13 kissé szabadosan olvasott karaktereiből kiolvasható, hogy G00GL3, azaz… Ugye, milyen kis ötletesek ezek az amerikai fiúk? Ráadásul, miután értesítették Vedet, kiderült, hogy ő a teljes összeget az Art of Living India Charity nevű alapítványnak ajándékozza, ezért gyorsan meg is duplázták. Hiába, na, egy ekkora birodalom is hajlamos a humorra még akkor is, ha történetesen pénzről van szó.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.