Tech

Ön is lehet Conan, a barbár

Azt hihetnénk, hogy barbárnak lenni nem lehet karosszékből, pedig dehogynem, hamarosan bárki megteheti.

Arnold Schwarzenegger rendkívül sokoldalú ember, így volt olyan, hogy az egyik filmjében halomra lőtte a választópolgárokat, míg a másikban már inkább védte őket, de olyan is akadt, amikor állati bőrökbe burkolózva hányta kardélre derék ellenlábasait. Igen, ez utóbbi volt a klasszikus Conan. A karakterre és világára épülő videojáték jelent már meg PC-re néhány éve, de az Age of Conan nevű internetes szerepjáték nem lett igazán népszerű.

Ám mégis van olyan, hogy valamit továbbra is erőltetni kell, mondjuk azért, mert olyan játékkiadók vagyunk, akik súlyos pénzeket adtak egykoron a Conan játékká válási jogaiért, és nem szeretnénk veszni hagyni az egészet. Márpedig a Funcom egy ilyen cég, éppen ezért nyáron válik elérhetővé early access-ben legújabb játékuk, a Conan Exiles. Az early access, avagy korai hozzáférés persze egy kétélű dolog: azt jelenti, hogy a játékosok a pénzükért nem a végleges játékot kapják, hanem egy olyat, ami még erősen fejlesztési fázisban van, de higgyék el, arra is van logikus magyarázat, hogy ez miért jó. Ám ebbe most ne menjünk bele, inkább nézzük meg, hogy mit tud a barbáros kaland.

A Conan Exiles minden egyes játékosa egy-egy száműzöttet alakít, akik egymással harcolnak azért, hogy valahogy túléljenek egy ellenséges környezetben. De egymás kaszabolása mellett olyan érdekes dolgokat is művelhetünk, mint a vadászat, sőt, lánglelkű kertész-apostolok akár növényeket is ültethetnek, meg gyűjtögethetnek mindenféle olyasmit, amiből kunyhót ácsolhatnak. Ha valaki nem bírja a magányt, keresheti mások társaságát is kooperatív kalandozások reményében, vagy megpróbálhat magányos harcosként, Chuck Norris módjára érvényt szerezni a haragjának. Jelenleg nem lehet többet tudni a virtuális Conanizációról, de majd eljön ennek is az ideje, addig is gondoljunk arra, gyerekkorunkban milyen jó volt alámondásos Conan videókat nézni.

conan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik