Tech

Megnyílt az első szálloda videojátékosoknak

A videojátékosok mennyországa lehet egy frissen megnyílt hotel, és nem csak azért, mert Amszterdamban van.

Amszterdamot eddig is számos érdekesség miatt látogattuk, és nem csak azért a kettőért, ami azonnal mindenkinek eszébe jut, ejnye, ejnye. A város szép és érdekes, csak a kerékpárra kell nagyon vigyázni, mert állítólag háromszor annyit lopnak el évente, mint amennyi összesen van, de lehet, hogy ez csak rosszindulatú pletyka. Most azonban van egy újabb produkció, ami még vonzóbbá teheti a sokszor tévesen fővárosnak gondolt Amszterdamot, mert itt nyílt meg Európa első, videojátékosok igényeinek megfelelően kialakított hotelje.

arcade hotel_1

Az Arcade Hotel a feltörekvő De Pijp negyedben van, távol a turisztikai látványosságoktól, és a cél az, hogy kikapcsolódást biztosítson a játékosoknak úgy, hogy közben olyan emberek között vannak, akiknek hasonló az érdeklődésük. A szobák felszereltségéhez egyébként fiatalabb és öregebb konzolok tartoznak, de ugyanígy az előcsarnokba is számos gép került, illetve a hotel részét képezi egy képregényeket tartalmazó könyvtár a DC, a Dark Horse, és más, független kiadók és alkotók termékeivel.

arcade hotel_3

Daniel Salmanovich egy már jól működő, családi üzletre alapozta az Arcade Hotel működését, hitvallását pedig így foglalta össze: “A meglévő szállodát alakítottam át egy olyan különleges hellyé, ami a játékszerető embereket várja. Valami olyat szerettem volna alkotni, ahol az utazók és a játékosok úgy érzik, mintha a barátaik otthonában lennének”. A néhány napja tartott nyitóünnepségen egy kis street food fogadta az odalátogatókat, akik FIFA-bajnokságban is próbára tehették magukat, de mindez csak egy folyamat kezdete, mert a tulajdonos szeretne még több szobát, illetve egy játéktermet építeni a meglévő egységhez.

arcade_hotel_4 arcade_hotel_5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik