Tech
FAMILY GUY: Stewie is shocked when Brian tests poorly on the SAT and starts to suspect that Brian might not that smart after all in the all new "Our Idiot Brian" episode of FAMILY GUY airing Sunday, Jan. 11 (9:00-9:30 PM ET/PT) on FOX.  FAMILY GUY ª and © 2015 TCFFC ALL RIGHTS RESERVED.

Ezek voltak 2015 legrosszabb jelszavai

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 01. 20. 07:00

Vannak, akik soha nem tanulnak semmiből, így 2015 év győztes legrosszabb jelszava ugyanaz lett, mint 2014-ben. Aztán ha feltörik a fiókot, akkor meg jön a sírás és a jajveszékelés.

Lehetetlen a legrosszabb jelszavakról szóló cikket úgy kezdeni, hogy kihagyjuk az Űrgolyhók (Spaceballs) egyik legszebb jelenetét, amikor kényszert alkalmazva Sötét Sisak megszerzi a titkos kombinációt, amit elvileg soha senki nem tud megfejteni, és végül kiderül, hogy nem csak egy bolygó légkörét őrzi az 1-2-3-4-5, hanem még egy koffer zárja is erre nyílik.

Most pedig lássuk, hogy melyek voltak 2015-ben a legrosszabb jelszavak, bár azt már most elárulhatjuk, hogy nagy meglepetés nem lesz, mert az emberek továbbra is azt hiszik, hogy egy ötbetűs szó, vagy egy felfelé növekvő számsor majd megvédi a legtitkosabb adataikat. A SplashData immár öt éve teszi közzé az aktuálisan elmúlt év legsemmirevalóbb jelszavait, és úgy tűnik, hiába pörög le újra és újra 365 nap, ilyen téren semmiféle változás nincs. 2015-ben újfent az “123456” vitte a pálmát, mint ahogyan 2014-ben is. Rögtön a második helyen találjuk a jelszóként használt “password” szót (nagyon okos, nagyon ügyes), míg a bronzérem az “12345678”-nak jutott, de ne álljunk meg itt, mert a negyedik helyezést a “qwerty” érte el, ami szintén sokat elárul a felhasználói felkészültségről.

Ugyanakkor új belépők is vannak a legrosszabb jelszavak listáján, melyek szépen igazodnak a tavalyi év eseményeihez, így a legjobb (legrosszabb) 25-ben található a “starwars”, a “solo”, a “princess”, illetve a “football”, valamint a “basketball”. Amennyiben ön találkozott ebben a cikkben a saját jelszavával, úgy sürgősen változtassa meg valami olyasmire, amit kicsit nehezebb kitalálni, mondjuk legyenek benne kis-és nagybetűk, számok, illetve speciális karakterek (mint a csillag, az alsó vonás, és hasonlók).

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.