Tech

Ezek voltak 2015 legrosszabb jelszavai

Vannak, akik soha nem tanulnak semmiből, így 2015 év győztes legrosszabb jelszava ugyanaz lett, mint 2014-ben. Aztán ha feltörik a fiókot, akkor meg jön a sírás és a jajveszékelés.

Lehetetlen a legrosszabb jelszavakról szóló cikket úgy kezdeni, hogy kihagyjuk az Űrgolyhók (Spaceballs) egyik legszebb jelenetét, amikor kényszert alkalmazva Sötét Sisak megszerzi a titkos kombinációt, amit elvileg soha senki nem tud megfejteni, és végül kiderül, hogy nem csak egy bolygó légkörét őrzi az 1-2-3-4-5, hanem még egy koffer zárja is erre nyílik.

Most pedig lássuk, hogy melyek voltak 2015-ben a legrosszabb jelszavak, bár azt már most elárulhatjuk, hogy nagy meglepetés nem lesz, mert az emberek továbbra is azt hiszik, hogy egy ötbetűs szó, vagy egy felfelé növekvő számsor majd megvédi a legtitkosabb adataikat. A SplashData immár öt éve teszi közzé az aktuálisan elmúlt év legsemmirevalóbb jelszavait, és úgy tűnik, hiába pörög le újra és újra 365 nap, ilyen téren semmiféle változás nincs. 2015-ben újfent az “123456” vitte a pálmát, mint ahogyan 2014-ben is. Rögtön a második helyen találjuk a jelszóként használt “password” szót (nagyon okos, nagyon ügyes), míg a bronzérem az “12345678”-nak jutott, de ne álljunk meg itt, mert a negyedik helyezést a “qwerty” érte el, ami szintén sokat elárul a felhasználói felkészültségről.

Ugyanakkor új belépők is vannak a legrosszabb jelszavak listáján, melyek szépen igazodnak a tavalyi év eseményeihez, így a legjobb (legrosszabb) 25-ben található a “starwars”, a “solo”, a “princess”, illetve a “football”, valamint a “basketball”. Amennyiben ön találkozott ebben a cikkben a saját jelszavával, úgy sürgősen változtassa meg valami olyasmire, amit kicsit nehezebb kitalálni, mondjuk legyenek benne kis-és nagybetűk, számok, illetve speciális karakterek (mint a csillag, az alsó vonás, és hasonlók).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik