Tech

Új részt kaphat a világ legjobb horrorjáték-sorozata

Nem, nem a Resident Evil, de már egy pletyka is roppantul fellelkesíthet minket a hétvégére.

Úgy tűnik, trilógiává bővül a kult-státuszban levő Left 4 Dead széria. A játék második, eleddig utolsó, a Steamen csaknem 120 ezer pozitív értékeléssel bíró része 2009-ben jelent meg, a mostani pletykák szerint a harmadik rész 2017-ben érkezhet. A játékokért felelős Valve a hírek szerint azért tette félre a Half-Life 3 fejlesztését, hogy hamarabb dobhassa a piacra a L4D3-at. Oké, itt most a világ játékosainak nagy része bizonyára heveny idegrángásokba kezd, hiszen a Half-Life harmadik részét tíz éve várjuk már hiába…

Persze azért a kooperatív zombiirtásról szóló, amerikai környezetbe helyezett, klisékkel tökéletesen dolgozó Left 4 Dead, minden tekintetben megérdemli a magas pontszámokat. Játékélményben, hangulatban, hanghatásokban ugyanis tökéletesen van kihegyezve három kifejezetten fontos dologra.

  • Nem tudjuk, mikor rohan ránk a következő zombihorda teljesen váratlanul (igen, rohannak, és igen, sokan vannak)
  • Egy pillanatra nem tudunk nyugodtan megállni és kifújni magunkat (a játék mögött figyelő AI figyeli azt, hogy hogyan játszunk és ennek megfelelően rakja körénk az ellenfeleket, a felvehető fegyvereket és zárja le a pályák bizonyos útvonalait, kétszer tehát nem járhatjuk végig ugyanúgy az amúgy ismerősnek tűnő pályarészeket)
  • Folyamatosan túlerő ellen küzdünk és Murphy örökében amikor valami rossz történhet velünk ez garantáltan meg is fog történni (amikor csapattársaink közül valaki előre szól, hogy „úgy menjünk előre, hogy a boszorkány ne vegyen minket észre”, illetve „úgy lőjünk, hogy nem találjuk az autót, mert a riasztó miatt sokkal többen özönlenek majd ide”, sejthetjük, hogy pontosan ezek fognak megtörténni).

Zombikból sem a „szokásos” sertepertélő (illetve rohanó) változatok keserítik meg az életünket, külön veszélyforrásnak számítanak a minket leszögező, lebénító, felakasztó, lehányó, azonnal elpusztító, illetve számos Molotovot és majdnem teljes tárat igénylő monstrumok – amik igen sokszor nem is egyedül támadnak minket. Az pedig extrán jelent problémát, amikor a túlerő ellenében valamelyik játékostársunk elkezd pánikolni és vagy minket kezd el lőni vagy totálisan mást csinál, amivel menthetné a helyzetet, de ezt majd mindenki megtapasztalja a maga bőrén, szó szerint nem lövünk le semmit előre.

Konkrétumokból egyelőre nem szolgálhatunk sokkal, annyit azonban a források tudni vélnek, hogy az eddigi két részhez hasonlóan egy női és három férfi karakter közül választhatunk. Ha az értesülések nem hamisak, akkor a franchise négy új szereplője Irvin, a bűnöző; Keenan, a képregényrajongó; Garret Jr., a kenpóban jártas harcos és Katherine, akinek foglalkozásáról vagy hátteréről még nem tudunk semmit. Az is fixnek tűnik, hogy hat különböző kampányt járhatunk végig, amelyeknek címei No Mercy, Cliff-Hanger, Early Destination, Crashland, Impasse és az Inquisitor Land – ha mindezek tényleg igazak, hamarosan screenshotokban és trailerekben fogunk úszni, a véren és beleken kívül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik