Tech

A Google Térkép kitalálja, merre tartunk

Habár a Google Maps nem mentalista, mégis megpróbál a fejünkbe látni, és segíteni az autózást, hogy ne kelljen üvöltöznünk a volán mögött.

Mára talán már a legnagyobb ellenállók is megadták magukat a GPS nevű találmánynak, már csak azért is, mert míg nem is olyan régen még egy külön eszközt jelentett a navigáció, már a legolcsóbb okostelefonokban is van ilyen funkció. Ideje volt hát, hogy a digitális térkép ne csak azt mutassa meg, hová tartunk, hanem megpróbálja azt is kitalálni, hová tarthatunk.

A Google Maps eddig sem szimpla navigáció volt, ám az Android Police szerint a Maps v9.19 frissítés egy olyan plusz funkcióval ruházza fel az alkalmazást, mellyel bosszúságot kerülhetünk el, és időt takaríthatunk meg. A Driving Mode segítségével ugyanis a térképbe nem feltétlen kell bepötyögnünk a célunkat, hanem a szoftver a helyelőzmények, illetve a webes keresések alapján megpróbálja előre kitalálni, hogy vajon merre tartunk.

google maps

Ennek eredményeként készen kapunk például olyan információkat, mint az aktuális forgalmi helyzet, és nem feltétlen menet közben szembesülünk az átmeneti akadályokkal, és mindezt anélkül, hogy megadtuk volna az érkezés helyét. Apró probléma azonban, hogy jelenleg elég hosszadalmas folyamat aktiválni a Driving Mode-ot, ám az Android Police szerint feltételezhetően egy hiba miatt ilyen körülményes a metódus, és hamarosan javítani fogják. Akkor lesz ám nekünk igazán jó!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik