Tech

Ezt az ébresztőórát nem lehet átverni

A legtöbb ébresztőeszköz ott bukik el, hogy karnyújtásnyi közelségben van, és egyetlen mozdulattal deaktiválható. Ám mi van akkor, ha csak úgy hallgat el, ha rátaposunk?

A reggeli rutint tekintve a világon kétféle ember van. Az egyik típus akár óra nélkül is képes felkelni a megadott időpontban, de ha mégis a vekker ébresztené, akkor pillanatok alatt ébren van, és 15 perc múlva már nyitja a garázsajtót. A másik típus egymás után nyomja szundira a telefont, és húszpercnyi küzdelem után végre hajlandó felülni, de még egy óra múlva is teljesen kómás. De mi van akkor, ha valami rákényszerít, hogy kénytelenek legyünk kikecmeregni az ágyból, és még lehetőséget sem akarunk adni annak, hogy félálomban leverjük az ordító telefont újabb tíz percért?

A Ruggie nevű “ébresztőszőnyeg” koncepciója arra épül, hogy ne lehessen egyetlen kézmozdulattal elhallgattatni, és húzni tovább a lóbőrt. A leginkább egy lábtörlőre hasonlító ébresztőóra addig nem hagyja abba a lármázást, míg mindkét lábunkkal rá nem állunk, hogy az eszköz megérezze teljes testsúlyunkat. Ez a megoldás magában hordozza azt is, hogy kénytelenek vagyunk felállni és kikelni éjszakai vackunkból, ami talán a keményebb visszaalvókat is ébredésre bírhatja, bár ezen a téren még soha nem született megfelelő megoldás.

ruggie-clock-1 (1)

A Kickstarter projektként létező, Ruggie bal felső sarkában egy digitális óra is helyet kapott, melynek működését, illetve az ébresztési funkciót mindössze két ceruzaelem biztosítja, melyek egy egész éven keresztül bírják a munkát. Mivel a kívánt összeg is összejött, szeptember tájékán már meg is kezdődik a kiszállítás, a korai vásárlók pedig 110 dollárért juthatnak majd a furcsa vekkerhez. A 30 000 forintnyi összeg elsőre talán drágának hangzik egy ébresztőóráért, de ha figyelembe vesszük, hogy akár az álomszuszékságunkból fakadó folyamatos késések miatti állásvesztéstől is megmenthet, máris árnyaltabb a dolog.

ruggie-clock-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik