Tech

Ha a játékban nem csinálunk semmit, elszabadul a pokol

Zseniális videó bukkant fel az interneten a Just Cause 3 című új játékból. Egy felhasználó megnézte, mi történik, ha átmegy szemlélődő, zen módba. Eláruljuk: kitör a vicces káosz.

A Just Cause 3 egy viszonylag faék egyszerűségű történettel megáldott akciójáték. Annak persze gyönyörű: az egzotikus környezetben csodásak a fények, az utcákon tonnányi ember és autó, tehát míg mi játszunk, a háttérben dolgozik a mesterséges intelligencia, ami irányítja a környezetünk viselkedését.

Ez egészen odáig hihető is, amíg a játékos az általános elvárásoknak megfelelően rohangál, lövöldözik, robbant és megment. Ekkor ugyanis viszonylag kevés időnk van odafigyelni arra, mennyire viselkednek ésszerűen és valószerűen a számítógép által irányított járókelők és gépjárművek. A ThingsWePlay YouTube-csatorna stábja azonban gondolt egyet, és kiállította a játék főhősét egy forgalmas út közepére. Aztán csak vártak, hogy történik-e valami érdekes.

Nos, történt is. Az alábbi videóban mindössze 1 perc és 46 másodperc telik el anélkül, hogy a játékos egyetlen gombot is megnyomna. Eközben az úton elszabadul a pokol: káoszba fullad az amúgy nem túl sűrű autós közlekedés, random lövöldözés tör ki, embereket gázolnak el, és még egy pánikban menekülő apáca is felbukkan a színen. Végül a békésen álló főszereplőt is elüti egy autó, de anélkül, hogy bármit is kellene tennie a játékosnak, a karakter felrepül a motorháztetőre, és olyan szerencsésen érkezik, hogy “autószörfölve” távozik a helyszínről.

Kedves fejlesztők, esetleg lehet még okosítani egy kicsit a mesterséges intelligencián… Addig viszont nézzük, ahogy vidám zene mellett fokozódik a helyzet Nyugaton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik