Tech

Megmondjuk, mi hiányzott még a hűtőjébe: egy monitor

A Samsung napokon belül olyan hűtőt mutat be, amibe minden rendes háziasszony azonnal szerelmes lesz, főleg, ha kellően geek.

Egy-két évtizede még simán volt olyan hazai háztartás, ahol negyvenéves szovjet hűtőszekrény tette a dolgát abból a fajtából, aminek az ajtaját úgy kellett bevágni, mint a melós Barkasnak, és nagyjából a hangja is hasonló volt. Mostanra azonban ezek a konyhai alapeszközök is az okosodás útjára léptek, sőt, a Samsung egészen messzire ment az ötleteléssel, és a CES 2016-ra valami újjal rukkol elő.

Míg az elmúlt években előtérbe került az egyre jobb energiahatékonyság, majd pedig néhány extra funkció mellett egy-két modell már az internetre is tudott csatlakozni, a koreai gyártó úgy gondolta, ideje betenni egy akkora monitort a hűtő ajtajába, amekkoráról tíz évvel ezelőtt minden videojátékos csak álmodni mert. A Family Hub nevet viselő hűtőszekrény ugyanis a Samsung weboldalán megjelent infók szerint kap egy 21,5 hüvelykes érintőképernyőt, amin az alapadatok (például hőmérséklet, páratartalom) mellett számos egyéb dolog is elérhető lesz. Ilyen a világ legjobb szakácsaival együttműködésben kifejlesztett alkalmazás, melyben receptek és tanácsok válnak majd elérhetővé, de a kijelző az odabent elhelyezett kamerák segítségével azt is megmutatja, hogy milyen ételek vannak a hűtőn belül, miközben az ajtót ki sem kell nyitnunk.

samsung family hub

Akinek pedig ez sem lenne elég, a Full HD felület egyfajta üzenőfalként is szolgál, melyre digitálisan felvéshetjük családtagjainknak szánt mondatainkat, aztán libbenhetünk is tova, és akkor még említést sem tettünk a sztereó hangszórókról, melyek tovább növelik az interaktivitást.

Arról természetesen nem szól a fáma, hogy mégis mennyibe kerül majd a Family Hub, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy ha Magyarországra is eljut, simán hét számjegyre rúg majd az ára, de már számtalanszor bebizonyosodott, hogy a világon minden eladó, és minden eladható, szóval nem féltjük a Samsung okoskodó hűtőjét. Csak épp a feleségünk meg ne tudja, hogy van ilyen, mert akkor mehetünk a főszerkesztőhöz egy extrém fizetésemelési javaslattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik