Tech

Cyberpunk Star Wars: ennél jobb már nem lesz a Star Wars jövőre sem

Jamie Sillof játékelváltoztató művész cyberpunkosította (igen, ez mostantól új ige) a klasszikus Star Wars-trilógiát. Mutatjuk.

Sillof saját elmondása szerint 1999-ben kapta az ötletet ahhoz, hogy teljesen új külsőbe forgassa George Lucas klasszikus trilógiáját, mindehhez pedig a cyberpunk szubkultúra és annak alapfilmjei adták az inspirációt: gondoljunk itt például a Matrix-Akira-Ghost in the Shell hármasra.

Cyber Wars: így néz ki a cyberpunk Star Wars Jamie Sillof szerint © sillof.com
Cyber Wars: így néz ki a cyberpunk Star Wars Jamie Sillof szerint © sillof.com

A Cyber Wars munkacímen futó alaptörténet egy mikronnyit sem tér el a klasszikus elsőgenerációs cyberpunk sci-fi kliséitől: egy csoportnyi lázadó hacker próbál meg kitörni abból az elnyomó rendszerből, amelyet a társadalom minden egyes elemét kontrolláló és korlátozó gonosz, technológiai megacég tart fenn. Persze ebből lehetne luddita agrárpunk is, amelyben egy bögrényi széna már fővesztést eredményezne, de Sillof biztonságosabban játszik: Luke és Leia helyét Link és Luna Sourcecoder vette át, hackertársaik Hak Slicer és Cyberhacka, őket pedig a Kenobi helyére lépő Zen egészíti ki (akit Sillof Bill Gates és Steve Jobs egyfajta fénykardforgató utódjaként képzelt el), a droidok nevét pedig nem tudjuk, ami érthető, hiszen mi nem ezeket a droidokat keressük (amúgy Chip3 és Rod2, csak hogy ez se maradjon ki). A Darth Vader helyére lépő Darth Vector viszont csápokból álló köpenyt kapott, amiért a szerkesztőség hentai-guro szakosztálya is csendben biccentett egyet.

Darth Vector: Sith-lovag egy IT-cég élén, csápköpennyel © sillof.com
Darth Vector: Sith-lovag egy IT-cég élén, csápköpennyel © sillof.com

Sillof designjai között már csak azért is érdemes körülnézni, mert több változatban tervezte újra a franchise-t, noir-változattól kezdve kalóz-, exploitation-, sivatagi poszt-apokaliptikus és western variánsokra is hullajthatjuk könnyeinket. Többek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik