Tech

Bármilyen laptopot érintőkijelzőssé varázsol egy kiegészítő

Jelenleg már számos hibrid eszköz érhető el, melyek alkalmasint képesek laptopként és táblagépként is működni, attól függően, hogy gazdájuk számára éppen melyik a kényelmesebb, de a régebbi laptopok tulajdonosai csak viszonylag brutális módszerekkel tudnának megszabadulni a billentyűzettől, cserébe viszont használhatatlanná válna a notebook. Ám az ínséges esztendőknek vége, mert a laposok számára is érkezőben van a lehetőség, hogy pillanatok alatt érintőképernyőssé válhassanak!

A Neonode a CES 2016-on fogja bemutatni az AirBar névre keresztelt megoldását, mely egészen egyszerű koncepción alapul, és egy USB-s eszközzel teszi lehetővé, hogy a csatlakoztatás után akár evőpálcikákkal vagy edényfogó kesztyűben is vezérelhessük a laptopunkat, a képernyőt taperolva. A dolog hátterében mindössze annyi áll, hogy az AirBar egy láthatatlan mezőt bocsát a kijelző felületére, melybe ha belenyúlunk, a mező folytonossága megszakad, a rendszer pedig ennek megfelelően érzékeli, hogy éppen mit kell csinálnia. Már önmagában ez is egy kisebbfajta csoda, de a legjobb talán az benne, hogy semmiféle speciális szoftverre nincs szükség, egyszerűen csak elég csatlakoztatni az AirBart és máris mehet a tapogatós móka.

A jelenlegi információk szerint első körben Windows 7/8/10 operációs rendszerekkel, valamint Chromebookkal lesz kompatibilis az eszköz, míg OS X-re valamikor a bizonytalan jövőben érkezhet az AirBar. Az igazi csoda azonban az, hogy mindezt 49 dollárért fogják kínálni, ami napi árfolyamon számolva szűk 15 000 forintnak felel meg, de ha elkezdődik a forgalmazás, úgyis nekilátnak serénykedni a kínai hamisítók, és hamarosan néhány ezresért vágják majd hozzánk az AirBar koppintásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik