Tech

Kirúgták és elhagyták egy videojáték miatt, most a kiadót pereli

Aki három hétig fel sem néz a monitorról, az könnyen arra eszmélhet, hogy se családja, se munkája. Aztán néha még nagyobb hülyét csinál magából.

Mindenki ismeri a mondást Isten állatkertjéről és annak kerítéséről, amit most ismét alátámaszt annak az illetőnek az esete, aki oly mértékben vitte túlzásba a videojátékot, hogy mire felállt a monitor elől, már nem volt sem munkája, sem felesége, sem gyereke.

A szóban forgó játék a Fallout 4, amire emberünk úgy rákattant, hogy három hétig nem vett tudomást semmiről, ami a virtuális posztapokaliptikus világán kívül történt, majd miután megtörtént a baj, játékosunk úgy döntött, hogy erről az egészről a játék fejlesztője és kiadója, tehát a Bethesda tehet, hiszen sehol sem figyelmezteti a játékost, hogy az adott cím függőséget okoz. Hiszen ha ott lett volna a figyelmeztetés, akkor biztosan elkerülhető lett volna, hogy játékosunk heteken át egyáltalán ne figyeljen a gyerekére, a feleségére, és a munkájára… na persze. Arról nem is beszélve, hogy a sorozatnak ez már a negyedik része, és a hírek szerint emberünk ismerte a korábbi részeket is, tehát nagyjából sejthette, hogy mire számíthat. Mindenesetre az is sokat elmond, hogy a kárvallott 7.000 dollárnyi összegben határozta meg a kártérítés mértékét, vagyis kimondottan alacsonyan árazta be az addigi életét annak tekintetében, hogy amikor leült a Fallout 4 elé, még volt családja és munkája, majd miután végzett, már egyik sem.

fallout 4

Egy ilyen hír olvasásakor általában első gondolata az embernek, hogy ez csakis az Egyesült Államokban történhet meg, de aki ezt hiszi, az hatalmasat téved, ugyanis a történet Oroszországból származik, ahol ezek szerint nem csak karambolos videók készülnek. Fontos azonban tisztázni, hogy ez egy szélsőséges eset, és bármennyire is azt szajkózza a tájékozatlan közeg, hogy a videojáték maga a sátán, ugyanolyan dologról beszélünk mint bármi másról. Aki tartja az egyensúlyt, annak soha nem lesz semmi gondja, aki azonban nem ismeri a határokat, annál előbb-utóbb a mostanihoz hasonló problémák adódhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik