Tech

Mutasd meg Facebookon, milyen volt az éved, és felejtsd el a rossz emlékeket

Aki esetleg nem emlékszik pontosan a saját 2015-ös évére, annak itt a Facebook összeállítása, amiből immár sokkal könnyebben törölhetjük a hálátlan exeket.

Biztosan sokan emlékeznek arra, amikor tavaly az év végéhez közeledve a népszerű közösségi oldal fogta magát, és szívhez szóló zene mellett összerakott egy olyan montázst, ami nagyjából feldolgozta a 2014-es évünket, aztán ha nem tetszett, akkor elkönyvelhettük, hogy lám, az az év sem volt túl jó. Nos, idén a Facebook átdolgozta és egyszerűsítette a metódust: most egy fotószalagot kapunk, mely könnyebben módosítható, és ha akarjuk, szépen kigyomlálhatjuk a számunkra kellemetlen, szomorú, vagy éppen nem oda való emlékeket.

facebook year of view

Az átdolgozásra azért került sor, mert tavaly többen kifogásolták, hogy a Facebook olyan emlékeket is betett a visszatekintőbe, amit ők nem szívesen idéznek vissza: ilyen lehet a fotók elkészülte óta lelépett barátok, barátnők, házastársak képe, vagy éppen egy elhunyt személy. Ám 2015-ben már nem lehet ilyen probléma, hiszen néhány kattintással pillanatok alatt eltakaríthatjuk a hálátlan exeket és a borközi állapotban még viccesnek tűnő, de reggelre már megbánt pillanatok emlékeit. A Facebook szóvivője így nyilatkozott: “meghallgattuk a tavalyról érkező visszajelzéseket, miszerint jobban oda kellene figyelnünk az algoritmusra, mely a fotók között válogat, és könnyebben szerkeszthetővé kell tennünk a Year in Review-t. Éppen ezért egy olyan egyedi szűrőt dolgoztunk ki, mely jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy kellemetlen fotók kerüljenek az összeállításba”.

Aki pedig még valamilyen rejtélyes oknál fogva nem látta a saját fotószalagját, az ide kattintva rögvest megtekintheti azt, illetve azonnal meg is oszthatja, bár arra azért kíváncsiak lennénk, hogy arányaiban hány felhasználót érdekel másnak az elmúlt 12 hónapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik