Tech

A Tag Heuer elkészítette az okosórák királyát

A komoly múltra visszatekintő órásműhely erős belépővel mutatkozik be az okosórák piacán. Kicsit se lesz olcsó.

Amennyiben bárkit megkérünk, hogy soroljon fel néhány óragyártót, olyan neveket fogunk hallani, mint a Rolex, a Breitling, a Timex, esetleg régebbi vágású válaszadók esetében a Casio vagy a Seiko, ám ha a kérdést annyiban módosítjuk, hogy okosórákkal mi a helyzet, jöhet az Apple, a Motorola, az LG, a Samsung, és így tovább. Mint látható, a gyerekcipőjét taposó smartwatch piacot jellemzően a telefongyártók uralják, ám a Tag Heuer felborítja az egyensúlyt, hiszen a sport világából ismert profi óraműves piacra dobta a Carrera Connected nevű okosóráját, mely egyszerre hasonló és eltérő is a többi gyártó termékéhez képest.

carrera connected_1

Kezdjük talán ott, hogy ugyanúgy az Android Wear futkos rajta, mint a Motorola Moto 360, vagy az Asus ZenWatch 2 esetében, odabent pedig egy Intel processzor lakik, ami óráknál nem feltétlenül megszokott, ám ugyanazt tudja nyújtani, amit a többi okosórában brümmögő Qualcomm termékek. A Carrera Connected kör alakú érintőképernyővel és hangvezérléssel rendelkezik, szükség esetén számolja a lépéseinket, mutatja az értesítéseket, és praktikus infókkal lát el. Ami azonban a megjelenését illeti, teljesen eltérő az ipar egyéb termékeitől, hiszen első ránézésre pont ugyanolyan, mint a mechanikus Tag Heuer testvérek: kerek számlapos, jól ismert mutatókkal és egyéb funkciókkal, míg a titán keret határozott élekkel rendelkezik, ráadásul meglepően könnyűnek tűnhet, miután a gumi pántokkal a karunkra rögzítettük.

carrera connected_3

Talán sejthető, hogy a Carrera Connected nem jön ki egy átbulizott este árából (bár ha az ember mindezt Ibizán követi el, akkor az állításunk máris hamis), mivel az árcédulán 1500 dollár látható, ami nagyjából 435 000 forintnak megfelelő amerikai valuta. Ugyanakkor cserébe biztosak lehetünk benne, hogy nem jön szembe minden sarkon, hiszen csakis a gyártótól, vagy a világ különböző pontjain fellelhető Tag Heuer boltokból lehet beszerezni, és ha az évek során mégis megkívánnánk a mechanikus változatokat, akkor újabb 1500 dolcsi letétele után kapunk egyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik