Tech

Valami furcsa történik a legnagyobb laptopgyártóknál

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2015. 12. 07. 14:00

Amikor egy hivatalos közlemény cáfolatára is kiadnak egy hivatalos közleményt, ott bizony valami tényleg fontos történik. Azt még nem tudjuk, hogy micsoda, de a Toshiba, a Sony és a Fujitsu is érintett a dologban.

Kifejezetten érdekes közleményt kaptunk a Toshiba helyi képviseletétől, amit nemsokára egyben közlünk. Már csak azért is, mert kapásból három PC-gyártót is érint a dolog. Összefonódás? Nem összefonódás? Átalakulás? Egyetlen dolgot mindenesetre sikerült elérni: most már aztán kifejezetten kíváncsiak lettünk, mi lesz a történet vége, mivel a Toshiba manapság egyre zseniálisabb notebookokat és hibrideket villant, a Fujitsu is elkezdett kikecmeregni a “jellegtelen vállalati laptopgyártó” kategóriából, a Sony VAIO sorozata pedig annak ellenére sokaknak hiányzik, hogy az Apple szintjén sikerült túlárazni a csodaszép modelleket. Nézzük, mi történik tehát… vagy mi NEM történik… Vagy mi. Innentől idézünk:

December 4-én a reggeli órákban a Nikkei közleményt adott ki, melyben a Toshiba Corporation (a továbbiakban Vállalat), a Fujitsu Ltd. valamint a VAIO (régebben a Sony PC részlege) jövőbeni együttműködéséről tájékoztatott, valamint, hogy ezen vállalatok megállapodtak abban, hogy új céget hoznak létre a következő év áprilisában. A közlemény továbbá kitért arra a fontos egyezségre is, hogy a vállalatok 30%-os arányban fektetnek be és átadják bizonyos ügymeneteiket az újonnan létrejövő cégbe, valamint az alkalmazottakat is átszervezik az újonnan létrejövő társaságba. Ugyancsak összevonják fejlesztéseiket, a gyártást és a kereskedelmet is, ezeket Japánba valamint a tengerentúlra csoportosítják.

Ugyanezen a napon a Yomiuri reggeli kiadása egyszerűen kijelentette, hogy a Toshiba új cégcsoportot kezdett el megalapítani a Fujitsu Ltd-vel, továbbá leválasztják a Toshibától a PC üzletágat és azt a közös székhelyű új cégbe csoportosítják át. Tényként kezelték, hogy a Vállalat ezzel egy időben megkezdte a tárgyalásokat a tengerentúli gyártókkal történő együttműködésről, az ezzel kapcsolatos döntést a jövő év folyamán fogják bejelenteni.

A Toshiba soha nem tett ilyen bejelentést és ezen közlemények nem a Toshiba által közölt információkon alapulnak. A Vállalat jelenleg alapvető szerkezeti reformot hajt végre, hogy megfeleljen az új üzleti elvárásoknak, továbbá több lehetőséget is megvizsgál mindenfajta kötelezettség nélkül. A jövőre vonatkozó intézkedések, mint például a PC üzletágat érintő üzleti teljesítménynövelő intézkedések, valamint a struktúraváltás is megfontolás tárgyát képezik. Ennek ellenére, semmilyen élő megállapodás nincs a vállalatok között. A Vállalat pontos tájékoztatást fog adni a PC üzletágat érintő szerkezeti reformról, ha az már hivatalos lesz.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.