Tech

Teleszórta katonákkal az Északi-sarkot Oroszország

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 12. 07. 14:30

December elsejére befejeződtek a támaszpontok fejlesztésének és felszerelésének munkálatai az északi-sarkvidéki szigeteken, valamint Oroszország sarkkörön túli szárazföldi területén.

A bázisokat az Új-szibériai-szigetekhez tartozó Kotyelnij-szigeten, a Ferenc József-földhöz tartozó Alekszandra-földön, az Északi-földön lévő Szrednyijben, a Novaja Zemlja-i Rogacsevo településen, a Smidt-fokon, valamint a Csukcs Autonóm Körzethez tartozó Vrangel-szigeten alakították ki.

Ezeken a szigeteken és a Smidt-fokon már kiépítették, illetve rendbe hozták az elsődleges infrastruktúra elemeit, többek között a közigazgatási és lakónegyedeket, a katonai településeket, repülőtereket, a sarkvidéki alakulatok, alegységek harcállásait. Mind a hat bázis újonnan kialakított telepein újévre több száz katonát fogadnak majd. Jövőre folytatják majd az infrastruktúra kiépítését, valamint a bázisokon lévő csapatok személyi állománya, a fegyverzetek és a katonai rendszerek feltöltését.

A cél az, hogy 2017 folyamán befejezzék a még hátralévő infrastrukturális fejlesztéseket és a repülőterek hálózatának kiépítését, 2018-ra pedig az Északi-sarkvidéken létrejöjjenek az önálló mobil katonai csapatok – hangsúlyozta az orosz vezérkari forrás.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Apa lesz Tabáni István

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.