Tech

Ezzel játsszon, ha nem bírja ki Star Wars nélkül

Még mindig több mint három hét van hátra az Ébredő Erő bemutatójáig, azonban megjelent egy új, ingyenes játék, ami segíthet a Star Wars addikció táplálásában.

A legújabb Star Wars játékot Galaxy of Heroes alcímmel az Electronic Arts adta ki, ráadásul Android és iOS alá ingyenesen letölthető, így akár azonnal belevetheti magát mindenki, aki rendelkezik iPhone-nal, iPaddel, vagy bármilyen droidos tablettel illetve telefonnal.

A játékban az eddig ismert Star Wars történetek legismertebb hőseit és főgonoszait indíthatjuk el egymás ellen. Több mint 60 jól ismert karaktert szerezhetünk meg előrehaladásunk közben Luke Skywalkertől Darth Maulon és Dooku grófon át Chewbaccáig. A belőlük összeállított csapatok körökre osztott csatákban küzdenek meg az ellenfelekkel, természetesen mindegyik fontos karakternek van olyan speciális képessége, amellyel meglepheti a szemben állókat.

A hősöket a szerepjátékokban megszokott módon fejleszthetjük, és különféle fegyverekkel, eszközökkel is elláthatjuk a csaták után megszerzett zsákmány és tapasztalat segítségével. Persze a mostanában egyre nagyobb teret hódító, kissé felemás megítélésű mikrotranzakció itt is jelen van, tehát a játékon belüli vásárlásokkal is lehet extrákat szerezni (de valamiből szegény Electronic Arts-nak is élnie kell, nem?).

Helyszínek terén is változatos a játék, a Tatooine, a Coruscant, a Hoth és a Bespin egyaránt elérhető – a bejelentés kommentárjai alapján pedig gyanítható, hogy az Ébredő Erő bemutatása után valamikor az új filmben látható helyszínekkel és hősökkel is frissülkhet a játék. Az egyjátékos kampány mellett egyébként arra is lehetőséget kapunk, hogy más játékosokkal mérkőzzünk meg interneten keresztül, szóval aki egy picit is szereti a Star Wars világát és szívesen játszik akár rövid, alkalomszerű módon, annak érdemes tennie egy próbát a Galaxy of Heroes-zal, melynek már megtekinthető a kedvcsináló videója is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik