Tech

Okos villanykapcsoló: kamera és Wi-Fi is van benne

Ha esetleg azt hittük, hogy a villanykapcsolók örökre olyanok maradnak, mint amilyennek az elmúlt évtizedekben megismertük őket, akkor bizony nagyot tévedtünk.

A szakkereskedésekbe betérve rengeteg féle és fajta villanykapcsolót vásárolhatunk, melyek eltérő színek és formatervek mellett általában mind ugyanannak az egyszerű feladatnak a végrehajtására képesek: a lámpák fel- és lekapcsolására. Most azonban itt a D-Link vadonatúj smart villanykapcsolója, a Komfy Switch, mely rengeteg extra funkcióval van felvértezve.

Snap1034

Kezdjük is rögtön a fényerő-szabályozással: immár nem kel felállnunk a kényelmes fotelből ahhoz, hogy felkapcsoljuk a világítást, ezt ugyanis akár az okostelefonunkon futó alkalmazás révén is egyszerűen megtehetjük. Könnyen kikövetkeztethető, hogy mindezt vezeték nélküli Wi-Fi adatkapcsolat révén teszi lehetővé a Komfy Switch, melynek belsejében egy 1920×1080 pixeles Full HD felbontású kamera is található. Ez utóbbi biztonsági kameraként üzemel, és nemcsak microSD memóriakártyára, hanem felhőtárhelyre is képes elmenteni a felvételeket.

Snap1035

A D-Link újdonságában ezenkívül többek közt mikrofon, hőmérő, levegőminőség szenzor és páratartalom-mérő is található, melyek mért értékeit bármikor le lehet olvasni a riasztásra is képes mobilos applikációban. A kereskedelmi forgalomban decemberben debütáló D-Link Komfy Switch 300 dollárba (87 ezer forint) kerül, és 2016 elején érkezik egy némileg olcsóbb, kamera nélküli változata is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik