Tech

Bosszantó lefagyás sújtja az Apple iPad Pro tabletet

Az Apple gigantikus táblagépe a legfrissebb jelentések szerint könnyen lefagyhat a hálózati töltést követően.

Az Apple szeptember elején leplezte le gigantikus méretű tabletét, az iPad Prót, mely hazánkban jelenleg 300-410 ezer forintos áron kapható a múlt hét óta. A sokak által várva várt táblagép azonban a jelek szerint nem sikerült hibátlanra, ugyanis több felhasználó is arra kezdett panaszkodni, hogy az iPad Pro váratlan lefagy.

Beszámolók szerint a jelenség akkor fordulhat elő, ha a töltőre dugott tablet teljesen feltöltődik és ezt követően nem húzzák le azonnal a töltőről a készüléket. Az Apple elismerte a hiba létezését és a következőt tanácsolja: amennyiben semmilyen módon sem jelenik meg kép a sötét kijelzőn, akkor az on/off és a home gombok 10 másodpercig tartó együttes lenyomásával resetelni kell a tabletet. A probléma a 32 és 128 GB-os modelleket, valamint a csak Wi-Fi-s és a Wi-Fi+mobilnetes modelleket egyaránt sújtja, és egyelőre nem tudni, hogy az Apple mikor javítja majd a vélhetően szoftveres hibát.

Snap1006

A 305,7×220,6×6,9 milliméter méretű, illetve 713 gramm tömegű Apple iPad Próban lévő IPS LCD érintőkijelző 12,9 colos képátlón 2732×2048 képpontot villant, ily módon a pixelsűrűsége 265 ppi. A megjelenítő nemcsak ujjbeggyel, hanem akár ceruzával is kezelhető: a gyártó kifejezetten ehhez a készülékhez fejlesztette ki az Apple Pencil nevet kapott aktív stylust, melyet sajnos időről időre töltőre kell dugnunk. A minden körülmények mellett fürge működésre a vadonatúj 64 bites A9x chip jelent garanciát, mely 1,8-szor nagyobb átlagteljesítménnyel rendelkezik, mint a tavaly kijött Apple iPad Air 2-ben lévő A8x processzor. A gyártó közlése szerint az iPad Pro gyorsabb mint az elmúlt évben legyártott hordozható PC-k 90 százaléka. A négy hangszórós tablet előlapi kamerája révén 1,2 megapixeles szelfik készíthetők, a hátoldali kamera pedig 8 megapixeles felbontású, már ha valaki tényleg egy hatalmas táblával szeretne fotózni a nagyvilágban.

Snap1007

Ajánlott videó

Olvasói sztorik