Tech

Megvágott árú Nvidia tablet a játékőrülteknek

Az Nvidia az eddiginél jelentősen olcsóbb változatot készített a Shield Tabletből, melynek tudása azonban semmit sem változott.

Az Nvidia tavaly dobta piacra a kifejezetten a játékosok igényeit figyelembe véve fejlesztett Shield Tabletet, melynek most Shield Tablet K1 néven mutatkozott be az új kiadása. A legfontosabb változás, hogy az új modell 299 dollár (87 ezer forint) helyett csak 199 dollárba (58 ezer forint) kerül: a hardver lényegében teljesen változatlan maradt, ellenben a gyári alapfelszereltségnek immár nem képezi a részét a stylus, az USB-kábel és a töltő.

Snap960

Az Android 5.1.1 (Lollipop) operációs rendszerű újdonság külcsínje csak minimálisan változott, a motorháztető alatt pedig ugyanaz a nagyteljesítményű Nvidia Tegra K1 chipset található, mint eddig. Ennek az SoC-nek részét képezi egyrészt négy darab Cortex-A15 processzormag és egy 192 magos és 852 MHz-es órajelű Kepler grafikusgyorsító. A RAM 2 GB kapacitású, a 16 GB-os belsőmemória pedig microSD memóriakártyával bővíthető.

Snap957

A 8 colos képátlójú érintőkijelző 1920×1200 pixeles felbontású, ezenkívül pedig említést érdemel még az előlapi sztereó hangszórópár, a Wi-Fi és Bluetooth 4.0 támogatás, a GPS-vevő, illetve a HDMI-portos 4K kimenet. Hasonló módon a játékosoknak készült egyébként az Acer mostanság boltokba kerülő Predator 8 tablete is, melynek ára 299 dollár.

Snap958

Ajánlott videó

Olvasói sztorik