Tech

Nagyot nézett a rendőr, amikor meglátta, ki vezeti a kisautót

A mellékelt fotót egy Tandr Milewski nevű Twitter felhasználó postolta, eredetileg kommentár nélkül, de később meg is magyarázta, mi látható a képen. Konkrétan azt a meglepett pillanatot kapta el, amikor a kaliforniai Mountain View egyik buzgó közlekedési rendőre megállított egy apró autót, amiért az túl lassan közlekedett. Leszállt a motorról, odament a vezetőülés ablakához, benézett, és egy olyan fiatalembert látott, aki előtt nem volt se kormány, se egyéb vezetésre szolgáló berendezés.

google-auto-rendor

Mi persze már a helyszínből következtethetünk lehet a turpisságra: a Google egyik önvezető autóját sikerült elkapnia, csak őt még valószínűleg nem tájékoztatták arról, hogy a teszt üzemmódban közlekedő kisautónak kifejezetten engedélye van a lassú haladáshoz, így ugyanis jóval kevesebb veszéllyel próbálhatja ki magát valós forgalmi helyzetekben. Egyelőre a 25 mérföld/óra (nagyjából 40 km/h) sebességhatár mellett egyéb “fékeket” is beépítettek a sofőr nélkül is működő gépjárművekbe, például a közlekedési lámpa “bezöldülése” után még másfél másodpercet várnak az indulással, ilyenkor történik ugyanis a legtöbb baleset a kereszteződésekben.

Azt nem tudni, végül kapott-e cédulát az út közben vezetés helyett csak jegyzetelő sofőr… illetve utas, mindenesetre a Google nemrég még büszkén hirdette, hogy 1,2 millió mérföldet, tehát majdnem kétmillió kilométert mentek már az automata autói büntetés nélkül, és most lehet, hogy megszakadt ez a szép sorozat. De persze lehet, hogy a sofőr-utas sikeresen kidumálta magát. És vajon ellenőrizték a jogosítványát? Szondát kellett fújnia? Megannyi érdekes kérdés…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik