Tech

Soha nem látott kinyírhatatlan laptop a Panasonic-tól

A japán gyártó ezúttal egy olyan strapabíró notebookkal rukkolt elő, mely egyetlen mozdulattal lazán két részre bontható.

A most debütált Panasonic Toughbook 20 a gyártó közlése szerint a világ első olyan strapabíró kialakítású hordozható számítógépe, mely bármikor könnyen tabletté alakítható. A hivatalos MIL-STD-810G katonai minősítéssel és IP65 tanúsítvánnyal rendelkező újdonság rendkívül ellenálló magnéziumötvözet borítást kapott, így lényegében csak szánt szándékkal tudunk kárt tenni benne. Jöhet por, jöhet víz, vagy egy véletlen földre pottyantás – a gép mindent simán túlél.

Snap865

A Windows 10 Pro operációs rendszert futtató notebook 10,1 colos képátlójú, 800 nites fényerejű és rendkívül karcálló kijelzője 1920×1200 pixeles felbontással rendelkezik, és bármikor egyszerűen eltávolítható a billentyűzetes szekcióról. A kompletten 1770 grammos masina nagykapacitású akkumulátora bármikor könnyen cserélhető, így a munkának akkor sem kell leállnia, ha esetleg fogytán a szufla. A három darab normál méretű USB-porttal, SD-kártyaolvasóval, HDMI-kimenettel, VGA-porttal és Ethernet csatlakozó aljzattal rendelkező notebook a mai elvárásoknak megfelelően a/b/g/n/ac Wi-Fi-t, Bluetooth támogatást, NFC-t és GPS-vevőt is kapott. Az Intel processzoros gép 8 GB DDR4 memóriával és egy 128 GB-os SSD-vel van felvértezve.

Snap867

A kereskedelmi forgalomban 2016 februárjában felbukkanó Panasonic Toughbook 20 ára 3099 dollár, vagyis átszámítva mintegy 900 ezer forint. Az opcionálisan LTE mobilnettel is rendelhető készülékre három év teljes körű garanciát vállal a gyártó.

Snap866

Ajánlott videó

Olvasói sztorik