Tech

Olcsó okoskarperec jön a Samsungtól

Nemrégiben cikkeztünk arról, hogy a Xiaomi bejelentette azt a Mi Band 1S nevezetű vadonatúj okoskarkötőjét, mely mindössze 16 dolláros (4600 forint) áron kínál pulzusmérőt, lépésszámlálót és alvásfigyelő funkciót. Jól értesült források szerint ezt a lépést várhatóan a Samsung sem hagyja válasz nélkül, és hamarosan kiad egy a jelenleg kapható Gear Fitnél (SM-R350) jelentősen olcsóbb hasonló kategóriás kütyüt. Az SM-R150 típusjelzésű és állítólag Triathlon fejlesztési kódnevű készülék tudását és pontos árát egyelőre sűrű homály fedi, mindenesetre meglepődnénk, ha a Samsung le tudna menni a Xiaomi újdonságának árszintjére.

Emlékeztetőül, a Real-Time Operating System (RTOS) szoftvert futtató Samsung Gear Fit jelentősen kisebb és egyben könnyebb a sokak által bumfordinak tartott normál okosóráknál: a 23,4×57,4×11,95 milliméter méretű kütyü mindössze 27 grammot nyom a mérlegen. A központi szekciót egy 1,84 colos képátlójú ívelt Super AMOLED kijelző uralja, mely 432×128 képpontot vonultat fel, és többek közt a telefonunkra érkező bejövő hívásokat, SMS-eket, emaileket és alkalmazás értesítéseket is meg tudja jeleníteni.

Az okosság belső részén lévő szenzor folyamatosan figyeli a felhasználó pulzusát, ezenkívül pedig a szokásos egyéb érzékelők sem hiányoznak a fedélzetről. Az IP67-es minősítést kapott, vízálló kivitelű Samsung Gear Fit energiaellátásáról egy 210 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, mely egy feltöltéssel mintegy 3-5 napos használati időt tesz lehetővé. A Bluetooth 4.0 LE támogatású Gear Fitben nincs GPS-vevő – a készülék hazánkban jelenleg mintegy 30 ezer forintos áron kapható.

Snap869

Ajánlott videó

Olvasói sztorik