Tech

Jön a vásárlás ünnepe, már jövő héten is lesz Fekete Péntek

A bevásárló-őrület nemzetközi ünnepnapja előtt egy héttel lesz az egyik legnagyobb hazai webáruházláncnál a Black Friday. A tavalyi problémák után nagyon rákészülnek.

Bár az Amerikából indult, ünnepek előtti vásárlásra kihegyezett Black Friday a nyugati hagyományok szerint mindig november utolsó péntekére esik, a hazai piacon már egy héttel előtte beindul az őrület. Az Extreme Digital mai sajtóeseményén felfedte, hogy egy héttel a versenytársak előtt, november 20-án tartja meg saját árzuhanós napját.

A webáruházlánc vezetője szerint 10 és 70 százalék közötti árzuhanásokat hirdetnek, amelyen a mostani árakat alapul véve összesen 500 milló forintot spórolhatnak a vásárlók. Az alapvetően műszaki áruházként indult Extreme Digitalban egyébként a napokban szerez többségi tulajdonrészt a Steinhoff International Holdings nevű nemzetközi vállalatcsoport, ezért egyre több olyan termékcsoport is megtalálható lesz már a Black Friday akciós kínálatában is, amely túlmutat az eddigi készleten. Várkonyi Balázs többek között olyan árufajtákat említett, mint a kismotorok és robogók, utazási szolgáltatások és sportbérletek.

A Steinhoff többek között olyan ismert márkák tulajdonosa, mint a Kika bútoráruházak, vagy a hazánkban idén megjelent kiskereskedelmi lánc, a Pepco. Nem csoda ezek után, hogy a webáruházban nemsokára bútorok is felbukkannak majd. Az Extreme Digital vezetése, neve és piaci stratégiája azonban a bevásárlás után sem változik.

A kevéssé szerencsés vásárlók még emlékezhetnek arra, hogy a cég tavalyi Black Friday kísérletébe több hiba is csúszott, így a vásárlói rohamot egyszerűen nem bírta el a technológiai háttér. Ezt idén igyekeznek elkerülni, ötször nagyobb szerverkapacitással készülnek a megnövekedett érdeklődésre, ráadásul igyekeznek a vevők dolgát tovább könnyíteni. A hírlevelükre feliratkozók mindig az edigital.hu/blacfriday akciós oldalon megjelenő villámakciók előtt akár fél órával értesítést kapnak az új lehetőségekről, így hamarabb lecsaphatnak a kedvezményekre. Emellett pedig egy játék keretében már most el lehet kezdeni összeírni egy 500 ezer forint értékű kívánságlistát a jelenlegi kínálat alapján, és elküldeni a bf@edigital.hu címre, egy szerencsés játékos ugyanis megnyerheti az általa összeírt árukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik