Tech

Fél áron csaphatunk le a Microsoft hordozható energiájára

A redmondi mamutcég Nokia génekkel rendelkező hasznos kis kütyüje most akciós áron támad.

Az elmúlt években napvilágot látott okostelefonokba és tabletekbe szépen lassan egyre durvább processzorok, egyre nagyobb felbontású kijelzők és egyre jobb kamerák kerültek, melyek révén a fogyasztás szépen lassan az egekbe szökött. Az integrált akksik ezzel a fejlődéssel sajnos képtelenek voltak lépést tartani, így aztán mostanság igencsak kelendőek a külső mobil akksik.

Ilyen például az a Microsoft DC-21 is, mely tavaly októberben az első olyan mobiltermék volt az amerikai gyártó kínálatában, mely már nem Nokia, hanem Microsoft márkajelzéssel került forgalomba. Most pedig egy év után úgy gondolta a gyártó, hogy alaposan lecsökkenti a termék árát: a Microsoft webshopjában most 49 dollár (14 ezer forint) helyett mindössze 25 dolláros (7 ezer forint) áron kapható a 6000 mAh kapacitású, háromféle színváltozatban gyártott DC-21.

A Microsoft idén nyáron egyébként három újabb hasonló termékkel rukkolt elő: a Microsoft Portable Dual névre keresztelt készülékek közül a legszerényebb példányban egy 5200 mAh kapacitású akkumulátor található, a középső modellben egy 9000-es akksi rejtőzik, a csúcsragadozó pedig egy 12000 mAh-s akkumulátorral támad. Az aktuális töltöttségi szintről LED jelzőfények tájékoztatnak, és a 100 százalékosan feltöltött, használaton kívüli akksik kapacitása három hónap alatt csak mintegy 80 százalékra csökken. Az egyszerre akár két készülék feltöltésére is alkalmas Microsoft újdonságok ára rendre 35, 45, illetve 55 dollár.

Snap803

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik