Tech

A Google már helyettünk válaszol a leveleinkre

László Ferenc
László Ferenc

tech újságíró. 2015. 11. 05. 06:00

A keresőóriás újgenerációs levelezőkliense megpróbálja kitalálni, hogy mit szeretnénk írni a válaszüzenetekbe.

A Google tavaly októberben kísérletet tett arra, hogy megreformálja a Gmail levelezőalkalmazást, még pedig oly módon, hogy kiadta a vadonatúj Inbox by Gmail applikációt. Az azóta eltelt időkben folyamatosan zajlott az új megoldás fejlesztése, mely most egy érdekes új funkcióval gazdagodott.

Ez pedig nem más, mint a “Smart Reply” (okos válasz), melynek lényege, hogy megkönnyítse a beérkezett levelekre történő villámgyors válaszadást. Magyarul, ha jön egy levelünk és arra válaszolni szeretnénk, akkor a Smart Reply a kijelző alsó részén villámgyorsan feldob három válaszlehetőséget, melyek valamelyikére rábökve a gyorsválasz azonnal bekerül a válaszüzenetbe.

A mesterséges intelligencia természetesen nem véletlenszerűen dobja fel a különböző gyorsválaszokat, hanem előtte alaposan kielemezi az eredeti levél tartalmát, és annak megfelelően állítja össze a rövid válaszlehetőségeket. A Google szerint a Smart Reply hatékonysága a használat során folyamatosan nő, ugyanis a funkció automatikusan tanul a felhasználói szokásokból. Több telefonos rendszer használ már egyébként hasonló funkciót, méghozzá akkor, ha nem szeretnénk fogadni egy hívást. Az “elutasítás üzenettel” opcióval ilyenkor kiválaszthatunk néhány előre meghatározott üzenetet (például “tárgyalok, később hívom”, vagy “külföldön vagyok, inkább e-mailt küldjön”), amely rögtön a sikertelen hívás után megjelenik a másik félnél. A Google mostani újítása leginkább az önálló tanulás miatt lehet sikeres, hiszen figyeli, milyen gyors üzeneteket küldünk a leggyakrabban az e-mailekre, és később ezeket automatikusan felkínálja majd.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.