Tech

Árháború: most az Xbox One lett olcsóbb

A Sony nemrégiben bejelentett PS4 árcsökkentését természetesen a Microsoft sem hagyhatta szó, illetve tett nélkül.

A Microsoft bejelentette, hogy az Xbox One Kinect Bundle árát 100 dollárral, a különálló Kinect for Xbox One árát pedig 50 dollárral csökkenti. Ennek következtében az 500 GB-os merevlemezzel felvértezett Xbone One játékgépet, Kinect szenzort és Xbox One vezeték nélküli kontrollert tartalmazó pakk ára 399 dollárra (113 ezer forint) mérséklődött, és ebben az árban még a következő játékok is benne foglaltatnak: Dance Central Spotlight, Kinect Sports Rivals, Zoo Tycoon.

A különálló Kinect for Xbox One ára 99 dollárra (28 ezer forint) mérséklődött, így mostantól minden korábbinál olcsóbban varázsoljatjuk mozgásérzékelőssé az Xbox One-unkat. Némi üröm az örömben, hogy a most bejelentett árcsökkentés csak az Egyesült Államokra, Kanadára és Mexikóra vonatkozik, azzal kapcsolatban pedig egyelőre nincs információnk, hogy a mi régiónkban is tervez-e hasonló lépést a Microsoft.

A Sony október 10-étől 50 dollárral kedvezőbb áron kínálja a PlayStation 4-et: ennek következtében a játékkonzol címkéjén szereplő összeg már csak 349 dollár, vagyis átszámítva nagyjából 99 ezer forintos összeget kell fizetni az 500 GB-os merevlemezzel szerelt alapmodellért, melyhez a vadonatúj Uncharted: The Nathan Drake Collection játék jár ajándékba. A korábbi japán és amerikai árcsökkentéseket követően a Sony nemrégiben arról számolt be, hogy az év végi ünnepekig az összes európai régióban is csökkenteni fogja a PlayStation 4 árát. A konzol eddig 399 euróba (125 ezer forintba) került, azonban az árcsökkentést követően már csak 349 eurót (109 ezer forint) kell fizetnünk érte – a magyarországi hivatalos listaár 133990 forintról 119990 forintra csökkent. A Sony nem titkolt célja, hogy a jelenlegi üzleti évben több mint 16,5 millió PS4-et adjon el, és ezen cél elérésében sokat segíthet a termék árának csökkentése.

Snap744

Ajánlott videó

Olvasói sztorik