Tech

Itt a Samsung brutálisan nagy tablete

Megannyi pletykát és kiszivárgott fotót követően a dél-koreai gyártó most végre hivatalosan is bejelentette gigantikus újdonságát.

A jelenleg forgalomban lévő tabletek túlnyomó többségében általában 8-10 colos képátlójú érintőkijelző található, és még a legnagyobb modellekben is “csak” 12 hüvelykes megjelenítő található. Ehhez képest a Samsung most debütált legújabb modelljében egy nem kevesebb mint 18,4 colos kijelző figyel, ami persze azt jelenti, hogy maga az eszköz is elég méretes, és már nem feltétlenül tesz egyenlőségjelet a tablet és a hordozható fogalmak közé.

Snap741

A keresztségben Samsung Galaxy View nevet kapott újdonság nem kevesebb mint 2,65 kilogrammot nyom a mérlegen: a 451,8 milliméter széles, 275,8 milliméter hosszú, illetve 11,9 milliméter vastag készülék érdekes módon egy mindössze 5700 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A gyártó ígérete szerint 8 órás videólejátszási üzemidőt biztosító tablet kihajtható állvánnyal, valamint a hordozást könnyítő fogantyúval rendelkezik, és két darab 4 W-os hangszóróval van felvértezve.

Snap739

A 18,4 colos érintőkijelző meglepő módon csak 1920×1080 pixeles felbontású, ily módon pedig a pixelsűrűsége mindössze 123 ppi. A megfelelő számítási teljesítményre egy nyolcmagos 1,6 GHz-es Exynos 7580-as chipset jelent garanciát, mely 2 GB RAM, illetve kiviteltől függően 32, illetve 64 GB flashmemória társaságát élvezi. A microSD memóriakártyával bővíthető táblagép Android 5.1 (Lollipop) operációs rendszert futtat, ezenkívül pedig említést érdemel még az ac-s Wi-Fi, a Bluetooth 4.1, az opcionális LTE mobilnet (nanoSIM-slot), illetve a kijelző feletti 2,1 megapixeles kamera. A Samsung Galaxy View várhatóan 599 dolláros (170 ezer forint) áron debütál a kiskereskedelmi forgalomban – arról még nincs információ, mikor érkezik el Magyarországig a hatalmas táblagép, és mennyi lesz a valós hazai ár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik