Tech

Erősen megvágták az apró HTC kamera árát

A HTC mini periszkópja eleve különleges darab, most pedig erőset zuhant az ára is.

A HTC tavaly októberben jelentette be első kameráját, az apró RE készüléket, mely eredetileg 199 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 56 ezer forintos áron került forgalomba. Azóta eltelt egy esztendő, és a HTC RE ára alaposan padlót fogott: a gyártó webshopjában nemrégiben 50 dollárra (14 ezer forint) akciózták be a RE-t, melynek aktuális raktárkészletét persze villámgyorsan szétkapkodták. Az Amazon raktárkészlete azonban még nem fogyott ki, igaz itt dupla ennyibe, 99 dollárba (28 ezer forint) kerül egy darab, de ez a hivatalos listaárnak még mindig csak a fele.

Snap733

A HTC RE egy kicsi kézi kamera, ami gyakorlatilag nem csak akkora, de agyjából úgy is néz ki, mint egy elektromos fogkefe, markunkba fogva egy pillanat alatt rögzíthetünk vele kisfilmeket. Hengeres kialakításának köszönhetően valóban kényelmesen és erősen meg lehet markolni, és pont ettől, tehát egy szenzor segítségével a markolást érzékelve aktiválódik a kütyü. Egyetlen gombbal rendelkezik, ez az exponáló gomb, melyet egyszer megnyomva fotózhatunk, hosszabban nyomva tartva pedig videót rögzíthetünk, így a két mód közti azonnali váltás miatt biztosan nem maradunk le semmiről.

A RE 16 megapixeles felbontású és 1/2,3 colos méretű CMOS szenzorral rendelkezik és segítségével maximum Full HD felbontásban videózhatunk. 146 fokos széles látószögű lencséje mellett 720p felbontás mellett lassított felvételeket, vagy akár hosszú időn át elkattintott fotókból összefűzött time-lapse videókat is készíthetünk vele. A RE alkalmazással a kamera képét távolról, valós időben is megnézhetjük mobiltelefonunkról, de akár a galériában található korábbi fotókat, videókat is böngészhetjük így. Mindemellett az alkalmazás a felvételeket automatikusan menti a telefonra vagy a felhőbe. A RE alkalmazás hamarosan újabb funkcióval is bővül, ugyanis valós idejű video streaming segítségével videóinkat a YouTube-on keresztül is közvetíthetjük. A RE alkalmazás androidos telefonokra és iPhone-ra érhető el.

Az IP57-es minősítésű, por- és vízálló kivitelű készülék 820 mAh kapacitású akkumulátora egy feltöltéssel mintegy 1200 darab 16 megapixeles fotó, illetve 100 percnyi Full HD videó elkészítését teszi lehetővé. Említést érdemel továbbá a microSD kártyával bővíthető 8 GB-os belső memória, az a/b/g/n szabványú Wi-Fi, illetve a Bluetooth 4.0 támogatás.

Snap735

Ajánlott videó

Olvasói sztorik