Tech

Instagram fotói miatt a szülők majdnem kirúgatták a tanárnőt

Itt egy újabb eset arról, amikor a közösségi média visszaüt. Mondjuk a fotók tényleg dögösek, de egyáltalán nem az a szint egyik sem, amiért a tanárnő megérdemelte volna a vegzálást.

Mindi Jensen egy Utah állambeli iskolában tanító, négy gyermekes családanya, aki csak önfejlesztését dokumentálta, de ez majdnem az állásába került. Történt ugyanis, hogy a hölgyet otthagyta a férje a negyedik gyerek megszületése után, ő pedig önbizalmát vesztve depresszióba süllyedt. Egy idő után megtalálta a kiutat, és úgy döntött, alakformálás és fitness segítségével “visszagyúrja” magát olyanná, amilyen mindig is lenni szeretett volna, és úgy érezte, ezáltal lelki egyensúlya és önbizalma is helyreáll.

Jensen kisasszony amolyan külső motivációként folyamatosan rakott ki magáról edzés közben és után készült fotókat, melyeken éreztetni akarta a fejlődését. Való igaz, hogy a képeken néha nincs túlzottan sok ruha rajta, de semmi igazán kirívót nem találhatunk közöttük, általában melegítő és sportmelltartó az átlagos szint, néha pedig bikiniben (mármint a fitnessversenyeken használt típusban, nem éjszakai viseletben) látható a képeken. Mutatunk egyet.

insta_tanarno

Azzal azonban nem számolt, hogy az általa tanított gyerekek viszonylag gyorsan rátalálnak az Instagram fiókra, és máris terjedni kezdtek közöttük a “szexi tanárnő” fotói. Nem kellett sok ahhoz, hogy ennek hírét vegye a North Sanpete középiskola szülői munkaközössége is, akik az igazgatóhoz fordultak, az pedig gyors ütemben döntés elé állította alkalmazottját: letörli az összes fotót, privátra állítja át Instagram fiókját, vagy búcsút inthet az állásának.

Jensen azonban nem hagyta magát, a helyi újságokhoz fordult, és nekik mondta el furcsa helyzetét. Kiállt amellett, hogy a magánéletéhez semmi köze a munkáltatónak, főleg akkor, ha semmi kivetnivalót nem találhatnak benne. “Ha valakinek nem tetszik, hogy fitness-öltözékben lát egy színpadon állva, akkor tiltsa le a gyerekét arról, hogy megnézze, ne engem tiltson el attól, hogy ezt csináljam” – érvelt a Good 4 Utah cikkében, sikerrel. Megszakítjuk adásunkat egy újabb fotó kedvéért, máris jövünk.

insta_tanarno_2

A közvélemény ezután egyértelműen az ő pártját fogta, így az iskola vezetősége hivatalosan is bocsánatot kért tőle, és természetesen nem kötötte többé feltételekhez, hogy megtarthassa a munkáját. Az iskolában viszont új tanfolyam indult, mégpedig a tanulók szülei számára: az itt oktatók arra mutatnak példákat és eszközöket, hogy hogyan lehet a gyerekeket normális, koruknak megfelelő internethasználatra nevelni.

Mondjuk ettől függetlenül a gyerekek nagy része továbbra is gyakran odapillant majd a “minscakes” néven azóta is frissülő Instagram fiókra, a mellékelt képek talán egyértelművé teszik, hogy miért.

insta_tanarno_3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik