Tech

Ilyen, amikor igazi órás készít okosórát

Körkijelzős okosórával, illetve kijelző nélküli egyéb viselhető kütyükkel támad a neves gyártó.

Amikor úgy egy éve már tényleg minden nagyobb informatikai szereplő elkezdett saját okosórát kiadni, elég gyorsan megérkezett a vásárlóközönség részéről a kritika: ezek az órák bizony rondák. Oké, sokat tudnak, de ha egyszer úgy néznek ki a csuklón, mint egy gagyi gyerekjáték és egy csillagromboló kereszteződése, akkor funkcionalitás ide vagy oda, nehéz lesz meggyőzni az embereket arról, hogy büszkén viseljék. Szép lassan azonban a “szakértők” is rámozdultak a témára: az óragyártók ugyanis pont azt tudják, hogy kell kinéznie egy csuklón viselt kütyünek ahhoz, hogy azt meg (és fel) is vegyék. Az amerikai Fossil óragyártó a napokban jelentette be a Fossil Q elnevezésű termékcsaládot, melyet az Intellel együttműködve fejlesztett ki. Az új termékcsaládban divatos kivitelű okoskarkötők és okosórák is megtalálhatók: az előbbieken nincs kijelző, beépített szenzoraikkal azonban képesek viselőjük mozgását és sporttevékenységét monitorozni.

Snap700

A Fossil Q termékvonal egyaránt tartalmaz nők és férfiak számára tervezett modelleket, színek és formák terén is elég szép a választék. Az új okosórák és az okoskarkötők belsejében Intel chipek találhatók, és az Android 4.3 vagy újabb, illetve iOS 8.2 vagy frissebb szoftvert futtató okostelefonokkal kompatibilisek. Az új okoseszközök a telefonokkal Bluetooth-kapcsolaton keresztül kommunikálnak, és vezeték nélküli töltőkkel is kompatibilisek, így az akku feltöltéséhez nem kell mindenféle kényelmetlen módszerrel kábelekkel bűvészkedni.

Snap701

A Q Founder okosóra Android Wear operációs rendszert futtat, körszámlapos kijelzővel rendelkezik és 275 dolláros áron lesz kapható. A színes LED-ekkel és vibramotorral felvértezett Q Grant ára 175-195 dollár, a belépőszintű Q Reveler és Q Dreamer pedig 125 dollárba kerül. A termékek egyelőre a gyártó weboldalán, a Fossil boltokban és egyes nagykereskedőkön keresztül lesznek rendelhetőek október 25-től – mivel közvetlenül Magyarországra nem szállítanak, csak reménykedhetünk benne, hogy egyes hazai boltokba is elérnek.

Snap702

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik