Tech

Waze: itt az újgenerációs navigáció

A közösségi navigációs szolgáltatás legújabb alkalmazása sokat okosodott, de meglepő módon androidosok számára még nem érhető el.

A felhasználók által valós időben beküldött adatokra épülő aktuálisan legfrissebb közlekedési adatokat használó Waze navigációs alkalmazás világszerte, így többek közt Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Jó hír, hogy most megérkezett a szoftver legújabb, 4.0-ás verziószámot viselő kiadása.

Snap661

A Waze 4.0 újragondolt felhasználói felületet kapott, mely a fejlesztők szerint minden korábbinál egyszerűbben használható, és legalább ilyen fontos, hogy az alkalmazás fogyasztása jelentős mértékben csökkent. A baloldali funkciógomb révén bármikor könnyen elérhető a navigációs menü és az általunk gyakran felkeresett célpontok, míg a jobboldali társa gyors hozzáférést biztosít a kontaktjainkhoz, akikkel egyszerűen megoszthatjuk a helyzetünket és az útvonalunkat. Ugyancsak jobboldalt, de egy kicsit feljebb található az a hangsúlyos narancssárga gomb, mellyel az eddigieknél könnyebben oszthatjuk meg a többi Waze felhasználóval, ha például útlezárással, gigantikus dugóval vagy éppen rendőri ellenőrzéssel találkozunk utunk során. A Waze a naptárral is képes szinkronizálni, és az aktuális közlekedési szituációknak megfelelően időben figyelmeztet, ha éppen ideje már útra kelnünk a következő naptárbejegyzésünk helyszínére.

Némi üröm az örömben, hogy a Waze 4.0 egyelőre csak az iOS-es készüléket használók számára érhető el, vagyis a Google tulajdonát képező Waze legújabb kiadására az androidos tábornak meglepő módon egy ideig még várnia kell.

Snap662

Ajánlott videó

Olvasói sztorik