Tech

Feltörték a CIA igazgatójának levelezését

A Twitterre felkerült bizonyítékok alapján tényleg bejutottak a hírszerző ügynökség főnökének privát fiókjába.

Hétfőn két Twitter-fiókon is olyan képek jelentek meg, amelyek állítólag a CIA igazgatójától, John Brennantól származnak, de természetesen nem önszántából. Az azóta felfüggesztett CWA és a cikk írásakor még mindig aktív phphax accountokon kommunikáló felhasználó azzal dicsekedett, hogy bejutott a fő-hírszerző személyes AOL-nál kezelt postafiókjába, és onnan fontos dokumentumokat szerzett meg. Az első képen (még kitakart személyes adatokkal) a CIA-nak dolgozó személyek listájából látható egy részlet: szakértők hamarosan kiderítették, hogy ez a dokumentum minden bizonnyal az Obama elnök által 2008-ban megbízott, nemzetbiztonsági feladatokat ellátó csoport összeállítását tartalmazza. A kiszivárgott iratokban a hírszerző ügynökség felső és középvezetésének telefonszámai, e-mail címei és társadalombiztosítási számaik is szerepeltek.

cia-hack-02

A hackelésért felelős illető a New York Postnak adott interjújában annyit árult el magáról, hogy egy amerikai középiskolában tanul, és bár nem iszlám vallású, de támogatja a palesztin felszabadítás ügyét és felháborítja az Egyesült Államok külpolitikája. Ezt a nézetét egyébként mindkét Twitter-blogjában gyakran hangoztatja.

Nem saját jó kedvünkért tesszük mindezt, hanem azért, mert napról napra ártatlanokat gyilkolnak Palesztínában.

A kiszivárgott adatok valódiságát először sokan megkérdőjelezték, de több, nyilvános adatbázisból elérhető keresést követően az amerikai hírportálok valódinak ismerik el a megjelent adatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik