Tech

Feltörték a CIA igazgatójának levelezését

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2015. 10. 20. 12:18

A Twitterre felkerült bizonyítékok alapján tényleg bejutottak a hírszerző ügynökség főnökének privát fiókjába.

Hétfőn két Twitter-fiókon is olyan képek jelentek meg, amelyek állítólag a CIA igazgatójától, John Brennantól származnak, de természetesen nem önszántából. Az azóta felfüggesztett CWA és a cikk írásakor még mindig aktív phphax accountokon kommunikáló felhasználó azzal dicsekedett, hogy bejutott a fő-hírszerző személyes AOL-nál kezelt postafiókjába, és onnan fontos dokumentumokat szerzett meg. Az első képen (még kitakart személyes adatokkal) a CIA-nak dolgozó személyek listájából látható egy részlet: szakértők hamarosan kiderítették, hogy ez a dokumentum minden bizonnyal az Obama elnök által 2008-ban megbízott, nemzetbiztonsági feladatokat ellátó csoport összeállítását tartalmazza. A kiszivárgott iratokban a hírszerző ügynökség felső és középvezetésének telefonszámai, e-mail címei és társadalombiztosítási számaik is szerepeltek.

cia-hack-02

A hackelésért felelős illető a New York Postnak adott interjújában annyit árult el magáról, hogy egy amerikai középiskolában tanul, és bár nem iszlám vallású, de támogatja a palesztin felszabadítás ügyét és felháborítja az Egyesült Államok külpolitikája. Ezt a nézetét egyébként mindkét Twitter-blogjában gyakran hangoztatja.

Nem saját jó kedvünkért tesszük mindezt, hanem azért, mert napról napra ártatlanokat gyilkolnak Palesztínában.

A kiszivárgott adatok valódiságát először sokan megkérdőjelezték, de több, nyilvános adatbázisból elérhető keresést követően az amerikai hírportálok valódinak ismerik el a megjelent adatokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.