Tech

Kipróbáltuk a kicsiben nagy legújabb fényképezőgépet

Ebben a relatíve kis méretű fotómasinában a kategóriaátlagnál nagyobb képszenzor található, vagyis a képminőség várhatóan abszolút rendben lesz.

A Canon Párizsban a Canon Expo 2015 rendezvényen leplezte le vadonatúj haladó kategóriás kompakt digitális fényképezőgépét, a kiszivárgott fotókon már korábban is látott PowerShot G5 X-et, melyet a helyszínen gyorsan körbe is fotóztunk.

IMG_1860_resize

A 112x76x44 milliméter méretű, illetve 353 gramm tömegű újdonság “lelke” egy a kategóriátlagnál jelentősen nagyobb méretű, egész konkrétan 1 colos BSI-CMOS képérzékelő, mely 20 millió képpontot vonultat fel. A legnagyobb választható felbontás 5472×3648 pixel, a képarány 4:3, 3:2, illetve 16:9 lehet, a fényérzékenység ISO125 és ISO12800 között állítható, a képfeldolgozásról pedig egy nagyteljesítményű Digic 6 processzor gondoskodik.

IMG_1867_resize

A tájképektől kezdve a közeli portrékig bezárólag a PowerShot G5 X 24 mm-es széles látószögű, nagy fényerejű, f/1,8-2,8, 9 lamellás, 4,2-szeres zoomobjektívjével egyszerűen készíthetünk képeket, a nem kívánt bemozdulások ellen pedig öttengelyes optikai képstabilizátor véd. A hátoldalt egy 3 colos képátlójú és 1,04 millió szubpixeles LCD érintőkijelző uralja, mellette pedig egy 2,36 millió alképpontos OLED elektronikus képkereső található, mely a gyártó közlése szerint DSLR-jellegű kezelhetőséget biztosít.

IMG_1865_resize

A PowerShot G5 X többféle kreatív üzemmódot és csatlakoztatási lehetőséget is kínál. Remek éjszakai felvételek készíthetőek a csillagos égboltról a Star üzemmód segítségével, Creative Shot üzemmódban pedig automatikusan használhatók retro szűrők. A Wi-Fi alapú Remote Shooting lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép legfontosabb funkcióihoz az okos készülékünkről férjünk hozzá, és még több kreatív fotó beállítást próbáljunk ki. A beépített Wi-Fi és NFC csatlakozás révén igen egyszerűvé válik a fotók és filmek továbbítása az okos készülékre, és a közösségi médiában való közvetlen megosztása, vagy akár a képeknek közvetlenül a fényképezőgépről történő biztonsági mentése egy felhőalapú tárhelyre (például az irista-ra vagy a Google Drive-ra).

A Full HD (60 fps) videófelvevős, RAW támogatással rendelkező és beépített ND-szűrős Canon PowerShot G5 X forgalmazás novemberben kezdődik meg, az árcédulán 799 dolláros (218 ezer forint) összeg lesz olvasható.

IMG_1862_resize

IMG_1863_resize

Ajánlott videó

Olvasói sztorik