Tech

Szinte minden ellen véd a Toshiba új garanciája

Ugye, mekkora bosszúság, ha a garanciális kütyüre a szervizben azt mondják, erre a problémára sajnos nem terjed ki a jótállás? A Toshiba most egy olyan garanciatípust jelentett be notebookjaira, ami "minden ellen véd".

A Toshiba Europe által a napokban bejelentett “No Matter What” fantázianevű jótállás-típusra még Szalacsi bácsi sem mondhatja el a legendás videóban elhíresült kifogását, miszerint “az ellen nem véd”. A Toshiba normál, szétcsatlakoztatható és átalakítható laptopjainak termékskálája esetében a vásárlásnál ingyenesen járó No Matter What garancia ugyanis átfogó védelmet ad szinte minden eshetőségre. Oké, csak nem bírom ki, és leírom: minden Tos-hibára.

Az új ajánlat öt részből áll. Egyrészt tartalmaz egy három évre történő garancia-kiterjesztést, valamint külön védelmet a sérülés és lopás esetére, valamint a sok bosszúságot okozó adatvesztésekre is. Ezeken felül ide tartozik egy McAfee LiveSafe licenc is, amely egy külön biztonsági “pajzsként” működik az eszközön. A No Matter What garancia promóció jövő év március 31-igérvényes Magyarországon, valamint Európa további 18 országában és Izraelben.

Nézzük részletesebben, miben nyújt többet a teljes Satellite, Qosmio, Chromebook és Kira családra érvényes No Matter What garancia. Egyrészt ott a 3 éves nemzetközi garancia-kiterjesztés, ami a manapság szokásos 1-2 éves jótállásokon túlmutatva akkor is érvényesíthető, amikor más gépeket már újra kell cserélni azok meghibásodásai miatt. A garancia kiterjed a lopásra is, ami a hordozható eszközöknél elég nagy rizikófaktor (például azért, mert hordozhatóak). Még fontosabb a véletlen sérülésekre vonatkozó kitétel: ha egy átlagos laptopot a földre ejtünk, vagy véletlenül nekicsapjuk asz ajtófélfának, a gyártók nagy része csak pénzért javít, mondván, a “balesetet” mi okoztuk, a Toshiba gépekre azonban ilyenkor is érvényes marad a jótállás. A legszimpatikusabb adalék, hogy a meghibásodásokból adódó adatvesztések esetén a Toshiba nem csak cseréli a tönkrement meghajtót, vagy gépet, hanem mindent megtesz annak érdekében, hogy az eszközön tárolt adatokat is helyreállítsa. Ezekhez képest a McAfee LiveSafe kémprogramoktól és egyéb kártevőktől védő, felhasználói identitást megóvó licence már csak hab a tortán.

Azon vásárlók, akik a promócióban résztvevő laptopok közül választottak a mai naptól ingyenes regisztrálhatnak a No Matter What garanciára a www.nomatterwhatguarantee.com weboldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik