Tech

Nagyot bakizott Edward Snowden

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2015. 10. 02. 11:38

Hosszú hallgatást megtörve Twitter oldalt indított az Oroszországban bujkáló botrányhős. Viszont bármennyire is ért az internethez a kiszivárogtatás mestere, elfelejtette kikapcsolni az e-mailben érkező értesítéseket, melyekből a nagy érdeklődés miatt 47 gigabájtnyi árasztotta el a levelezését.
Az amerikai lehallgatási botrányt kirobbantó fiatalember néhány napja nyilvános fórumon is kommunikálni kezdett, de ezzel kapcsolatban nem figyelt egy apróságra.

Edward Snowden, az ideiglenesen orosz menedékjogot élvező egykori adatszivárogtató egyre többet szerepel a médiában, mintha egyfajta nagy visszatérést lebegtetne. A megfigyelési botrányt adatszivárogtatással kirobbantó fiatalember, miután elmenekült az Egyesült Államokból, jó ideig viszonylagos hallgatásba burkolózott, de az elmúlt időszakban betelefonálások erejéig feltűnt különféle műsorokban. Szeptember végén pedig sokak által várt lépést tett, saját fiókot nyitott Twitteren.

Azóta elég sűrűn kommunikál a 140 karakteres üzeneteket engedélyező mikroblogon, többnyire a megfigyeléssel kapcsolatos hírekre koncentrálva. Egyik utolsó bejegyzése szerint azonban az internetes világ fenegyerekéről kiderült, hogy néha ő is követ el biztonsági szarvashibákat.

Snowden ugyanis a Twitter-fiók létrehozásakor nem kapcsolta ki azt a funkciót, amely e-mailes értesítést küld minden tevékenységről, beleértve az új követők csatlakozását, a postok kedvelését, továbbosztását, valamint a személyes üzenetek érkezését. Egy átlagos felhasználónál ez nem jelent gondot, napi néhány értesítés még senkit nem zavart. Snowdent azonban ma már 1,2 milliónál is többen követik, és tonnaszám kedvelik, osztják az üzeneteit. Így tehát az első napokban minden ilyen tevékenységről e-mailt kapott. Külön, egyenként. Ez pedig gyakorlatilag romba döntötte a postafiókját, ugyanis az érkező értesítések mérete meghaladta a 47 gigabájtot.

A fenegyerek önironikusan ennyit írt ki a történtekről: “Elfelejtettem kikapcsolni az értesítéseket. A Twitter külön e-mailt küldött minden egyes követőről, kedvelésről, továbbításról és személyes üzenetről. 47 gigabájtnyi emlékeztetőt. #megtanultamaleckét”. Valamiért azt sejtjük, az automatikus értesítést engedélyező kis kapcsolója már “off” állapotban van…

snowden-tweet

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.