Tech

Tombol a retro: papírkép egyenesen a fényképezőből

A Fujinak köszönhetően kattintás után nem sokkal azonnal kézbe is vehetjük az elkészült papírképet.

A Fujifilm 2011-ben egy nagyszabású kampány keretein belül lehelt újra életet az Instax nevezetű instant, vagyis fotózás után azonnal kész papírképpel szolgáló fényképezőgépekbe, és kapásból négy vadonatúj ilyen készüléket jelentett be. A japán gyártó a jelek szerint mind a mai napig komoly fantáziát lát ezekben a masinákban, ugyanis az azóta eltelt időkben is érkeztek új Instax gépek, most pedig bemutatkozott a legfrissebb ilyen készülék, az Instax Mini 70.

Snap467

Immár az Instax szériát is megfertőzte a világszerte tomboló szelfi-őrület: a frontlencse mellett helyet kapott apró tükörben gyorsan szemügyre vételezhetjük az önarckép kompozíciót, ezenkívül pedig egy speciális szelfi üzemmódot is kapott a kis masina. Említést érdemel továbbá a továbbfejlesztett képkereső, a fejlett automata üzemmód, a high-key funkció, illetve az alul található állványmenet. A 113,7×99,2×53,2 milliméter méretű, illetve akksi nélkül 281 gramm tömegű gépből 86×54 milliméteres papírkép jön ki, melyen a kép maga 62×46 milliméter méretű. A záridő 1/2 és 1/400 másodperc között változik, a fényérzékenység pedig ISO800.

Snap466

A többek közt makró funkcióval (30 centiméteres közelpont), időzítővel és nagy teljesítményű vakuval is felvértezett, illetve hosszú exponálási időre is beállítható Fujifilm Instax Mini 70 az Egyesült Államokban legolcsóbban 139 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 40 ezer forintos áron lesz kapható – a sárga, fehér és kék színben készülő masina forgalmazása novemberben kezdődik meg. A készülékhez szánt Instax Mini Instant film ára 19 dollár (5300 forint).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik