Tech

Dupla akkora Android appok jönnek

Az új alkalmazások az elődeiknél akár kétszer több helyet is foglalhatnak - a fejlesztők remélhetőleg nem fognak elkényelmesedni.

A Play Áruházból eddig maximum 50 MB méretű APK állományokat lehetett letölteni a különböző okostelefonokra és tabletekre, most azonban a Google módosította ezt a sokak átlal már jó ideje kifogásolt limitet. Ennek megfelelően mostantól a fejlesztők akár már 100 MB-os alkalmazásokkal is bombázhatják a felhasználókat.

A Google szerint az új szabályozásnak köszönhetően minden eddiginél gazdagabb tartalmakhoz juthatnak hozzá az androidos készülékeket használók, illetve mostantól már kevesebb alkalmazás esetében lesz szükség arra, hogy az APK letöltését követően kisebb-nagyobb extra állományokat kelljen majd utólag letölteni.

A keresőóriás ezzel együtt felhívja a programozók figyelmét arra, hogy a nagyobb méretű alkalmazások hosszabb letöltési időt vonnak maguk után, illetve a kevesebb memóriával rendelkező, olcsóbb és régebbi eszközökön esetleg gondot okozhat a futtatásuk. Egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy a fejlesztők a jövőben sem fognak elkényelmesedni, és csak a ténylegesen indokolt esetekben készítenek majd nagyméretű alkalmazásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik