Tech

A félelemre alapozva próbálják lehúzni a facebookozókat

Egyetlen nappal az utóbbi idők leghosszabb, egy órás Facebook-leállása után rengeteg felhasználó panaszkodik arra, hogy jogi közleményeket kapnak a közösségi oldaltól, amelyben az felszólítja őket, hogy fizessenek, amennyiben az szeretnék, hogy az adataikat továbbra is bizalmasként kezeljék – írja a Mirror.

Valószínűleg hamarosan Magyarországon is megjelennek majd az ehhez hasonló üzenetek:

„Már hivatalos! A sajtó is megírta. A Facebook 5 font 99 pennyben határozta meg azt az árat, amennyiért privát marad a fiókod! Ha beilleszted ezt az üzenetet az oldaladra, ingyen privát maradhatsz. Ha nem, holnaptól minden posztod publikussá válhat. Még a törölt üzeneteid és a titkos fotóid is. De egy egyszerű másolás-beillesztés nem kerül semmibe.”

Az üzenet természetesen kamu!

Andrew Noyes, a Facebook szóvivője elmondta, hogy „a dolgok tisztázása végett szeretnénk emlékeztetni önöket, hogy a dolgok, amelyeket megosztanak a Facebook-on, nem válnak a vállalat tulajdonaivá. A felhasználó arra ad engedélyt, hogy a vonatkozó adatvédelmi beállításoknak megfelelően a Facebook megossza és terjessze a tartalmakat.”

És mihez kezdjünk, ha hasonló üzenetet kapunk? A válasz egyszerű: vérmérséklettől függően hagyjuk békén vagy töröljük ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik