Tech

Végre már rendelhető a Huawei gyönyörű okosórája

Végre már rendelhető a Huawei gyönyörű okosórája

A Huawei még március elején, a barcelonai Mobil Világkongresszuson jelentette be a sokak által várva várt Watch okosórát, mely hosszú hónapokon át nem érkezett meg a boltokba. A vállalat a szeptember elején megrendezett IFA szakkiállításra is elvitte az újdonságot, és bejelentette, hogy végre megkezdődik a forgalmazása. Ezzel kapcsolatban a legfrissebb fejlemény, hogy a készülék mostantól végre már előrendelhető Európában: a hivatalos webshopban 399 euróba (124 ezer forint) kerül a legolcsóbb modell, a drágább példányokért pedig 449 eurós (140 ezer forint) összeget kérnek el. Jó hír, hogy a Huawei a közeljövőben hazánkban is piacra fogja dobni az okosórát, melyről a rövid berlini ismerkedést követően el tudjuk mondani, hogy a valóságban talán még szebb, mint fotókon.

A fém- és bőrszíjjal egyaránt rendelhető készülék 1,4 colos, 400×400 pixeles, 286 ppi pixelsűrűségű, 10000:1 kontrasztarányú, kerek AMOLED érintőkijelzővel rendelkezik, amelyet karcálló, zafír kristály lencse borít. A 300 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt óra kijelzője érzékeny a kesztyűs és a nedves kéz érintésére is. A 42 milliméter átmérőjű Huawei Watch kerete és szíja hidegen kovácsolt, karc- és rozsdamentes acélból készül. A készülék arany, ezüst és fekete színekben készül. Az óra stílusa ugyanakkor személyre is szabható: a Huawei több mint negyven egyedi számlap-megoldása közül választhatunk, továbbá a 18 milliméteres pánt is többféle változatban és anyagban elérhető. A Huawei Watch mágneses töltőállomással tölthető.

Snap320

Az Android Wear szoftveres okosórával a gyártó közlése szerint rendkívül egyszerűen lehet SMS-t és e-mailt fogadni. A naptár, az egyéb alkalmazások és a hívásinformáció is kényelmesen elérhető és minden esetben rendelkezésre áll. A Huawei Watch az Android 4.3 vagy annál frissebb operációs rendszerű készülékekkel kompatibilis. Az okosóra optimális teljesítményét 1,2 GHz-es processzorra, 4 GB memóriája, 512MB RAM-ja és Bluetooth 4.1. kapcsolata szavatolja. A Huawei a sport szerelmeseire is gondolt: az okosórát 6 tengelyes mozgásérzékelővel és beépített pulzusszám mérővel szerelte fel a gyártó. E mellett a készülék barométer érzékelőt is tartalmaz, amely automatikusan érzékeli, hogy a viselője milyen fizikai aktivitást végez. Az óra méri az elégetett kalóriák számát, hegymászás közben a szintkülönbséget, valamint a lépések számát és a megtett távolságot is.

Olvasói sztorik