Tech

IFA 2015: vége az asztali kábelrengetegnek!

IFA 2015: vége az asztali kábelrengetegnek!

Ha már nagyon unja, hogy íróasztalát elárasztják a különböző kütyük töltői, akkor most itt a megoldás!

A mostanság forgalomba kerülő okostelefonokat egyre gyakrabban töltőre kell dugni, és bizony nincs ez másképp a különböző tabletek, okosórák és egyéb kütyük esetében sem. Optimális esetben ezek a készülékek mind egyfajta töltővel táplálhatók, de ha mindet egyszerre szeretnénk tölteni, akkor természetesen így is több darab töltőre lesz szükségünk, vagyis szinte garantált a kábelrengeteg. Kivéve, ha az általunk a berlini IFA 2015-ön körbefotózott AllDockot használjuk.

P1010343_resize

A számos különböző méretben és színben gyártott AllDock egy különleges dokkoló, melynek slotjaiba lényegében bármilyen mobiltelefont, tabletet és egyéb kütyüt egyszerűen bele lehet helyezni, és ezt követően máris megkezdődik azok töltése. Az egyetlen hálózati kábellel rendelkező újdonság alapmodellje műanyagból készül, de igény szerint akár bambuszból vagy diófából készített változatot is rendelhetünk. Az AllDock révén akár a legújabb okosórák is kényelmesen feltölthetők, ezenkívül pedig már a vezeték nélkül tölthető legújabb készülékekre is gondoltak a fejlesztők. Az egyedi töltő-dokkolóállomás ára kiviteltől függően 99 és 199 euró (31-62 ezer forint) között mozog.

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságaival a helyszínen ismerkedtünk meg – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatta.

Olvasói sztorik