Tech

IFA 2015: elképesztő kutya-kütyüvel találkoztunk

IFA 2015: elképesztő kutya-kütyüvel találkoztunk

Az okos kütyük nemcsak minket, az otthonunkat és az autónkat, hanem már négylábú kedvenceiket is célkeresztbe veszik.

A berlini IFA-n többek közt a dél-koreai SK Telecom is komoly erőkkel képviseltette magát, ahol is megtekinthető volt a cég által Dél-Koreában egy ideje már forgalmazott Petfit, mely kifejezetten kutyás felhasználásra szánt kütyü hamarosan Európában is kapható lesz.

P1010555_resize

A mindössze 4×1,5 centiméter méretű apró készüléket egyszerűen fel lehet rögzíteni házi kedvencünk nyakörvére, és az a beépített szenzorai révén folyamatosan figyeli a kutyus aktivitását. Ahogy a fitnesz trackerek esetében mi magunknak be szoktunk állítani bizonyos elérni kívánt célokat, úgy hasonlóképpen járhatunk el a négylábúnk esetében is – a fejlesztők szerint ily módon ellenőrízni tudjuk, hogy a kutyusunk eleget mozog-e, és így megakadályozható a nem kívánt elhízás.

P1010557_resize

A mindössze 6,7 gramm tömegű Petfit vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az okostelefonunkkal. A mobilra telepített alkalmazásban nemcsak a kutya neve, fajtája és születési időpontja, hanem a neme és az esetleges vemhessége is definiálható. Az applikáció ezenkívül természetesen részletes információkkal és grafikonokkal szolgál azzal kapcsolatban, hogy a kutyánk az adott napon pontosan mennyit pihent és mennyit mozgott. A beállított napi cél elérésére egyébként magán a kütyün is figyelmeztett egy apró LED: a kék szín azt jelzi, hogy elegendő a mozgásmennyiség, a sárga és a piros viszont arra utal, hogy a kutyusnak egy kicsit még szaladgálnia kellene. Nyomkövető funkcióval viszont sajnos nem rendelkezik a GPS-nélküli Petfit.

A berlini IFA 2015 szakkiállítás újdonságaival a helyszínen ismerkedtünk meg – utazásunkat a Samsung, a Lenovo, a Panasonic és a Telenor támogatta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik