Tech

Ez az apró kamera csak a legjobb pillanatokra fókuszál

Íme egy vadonatúj kamera, mely azt ígéri, hogy nem kell többet a videóvágással vesződnünk.

A Graava nem más, mint egy rendkívül apró és pehelykönnyű akciókamera, melyet bármikor könnyen zsebre lehet vágni. A 44x65x20 milliméter méretű, illetve alig 60 gramm tömegű újdonság 130 fokos nagylátószöggel rendelkezik, segítségével pedig maximum 1920×1080 pixeles felbontású Full HD videók (30 fps), illetve 8 megapixeles állófotók készíthetők.

Ebben eddig nincs is semmi különös, viszont a Graava azzal kecsegtet, hogy helyettünk megvágja a videóinkat, és így egy 3 órás felvételből a végén csak egy 5 perc hosszúságú, csak a valóban érdekes pillanatokat felvonultató videó lesz. A kamera erre úgy képes, hogy folyamatosan figyeli a szenzorai által rögzített értékeket: a Graava többek közt fényérzékelővel, képszenzorral, dupla mikrofonnal, giroszkóppal, gyorsulásmérővel és opcionálisan Bluetooth-os pulzusmérővel is fel van vértezve. A felhasználónak csupán annyi a dolga, hogy a megfelelő okostelefonos alkalmazásban (Android, iOS) kiválassza, hogy éppen milyen jellegű videót (családi, sport, stb.) kíván készíteni.

Az IP67-es minősítéssel rendelkező, vízálló kivitelű kamera egy feltöltéssel mintegy 3 órás működésre képes, a felvételeket microSD memóriakártyán tárolja el, majd pedig Wi-Fi-n keresztül feltölti azokat a felhőbe. A Graava forgalmazása 2016 első negyedévében kezdődik meg: a 399 dolláros (113 ezer forint) akciókamerát az első előrendelők 249 dolláros (71 ezer forint) kedvezményes áron kapják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik