Tech

Túl a csúcson: elképesztő Canon nagyágyú érkezik

A Canon várhatóan néhány hónapon belül be fogja mutatni abszolút felsőkategóriás DSLR készülékét.

A japán gyártó még 2011 októberében leplezte le aktuális csúcsmodelljét, a Canon EOS-1D X-et, mely egy “személyben” váltotta a korábbi 1D Mark IV és 1Ds Mark III modelleket. Bár a forgalmazás csak 2012-ben kezdődött meg, elmondható, hogy a készülék mára már egy kicsit elöregedett, és megérett a váltásra.

A legfrissebb pletykák szerint a várhatóan Canon EOS-1D X Mark II néven támadó újdonság hivatalos bejelentésére várhatóan idén ősszel kerül majd sor, arról viszont egyelőre még keveset lehet tudni, hogy a készülék pontosan milyen adottságokkal fog rendelkezni. Az viszont több mint valószínű, hogy a tavalyi Photokinán bejelentett Canon EOS 7D Mark II 65 AF-pontos autofókusz-rendszere egész biztosan az új csúcsmodellbe is meg fog érkezni, vélhetően egy kicsit továbbfejlesztett formában.

Ezenkívül pedig egy vadonatúj 24 megapixeles felbontású képérzékelőről, 12 képkocka/másodpercnél nagyobb sebességű sorozatfelvevőről, illetve egy az elődjénél négyszer nagyobb teljesítményű, nyolcmagos Digic 7 processzorról szólnak a pletykák. Egyes források úgy tudják, hogy az EOS-1D X Mark II-ben két darab Digic 7 és egy darab Digic 6 chip kap majd helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik