Tech

Ezzel fotóznak majd a helyszínelők

A Fujifilm legfrissebb újdonsága kifejezetten az infravörös fotózásra lett kihegyezve.

A Fujifilm tavaly januárban jelentette be felsőkategóriás cserélhető objektíves tükör nélküli digitális fényképezőgépét, az X-T1-et, melynek most X-T1 IR néven mutatkozott be az új kiadása. Az új modell kifejezetten infravörös fotózásra lett optimalizáva, és a 380-1000 nanométeres hullámhossz tartományban használható. A gyártó elsősorban helyszínelők, orvoskutatók és tudományos célú fotósok számára ajánlja a készüléket, bár megjegyzendő, hogy a különleges hatású infravörös felvételek az amatőr fotósok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

 

A Fujifilm X-T1 IR egy időjárásálló borítást kapott fotómasina, melynek 16 megapixeles felbontású X-Trans CMOS II képérzékelője az X-E2-ből érkezett. Az APS-C méretű szenzor révén maximum 4896×3264 pixeles felbontásban fotózhatunk, a képarány 3:2, 16:9, illetve 1:1 lehet, a képfeldolgozásról pedig a nagyteljesítményű EXR Processor II gondoskodik.

Hátoldalt található egyrészt egy 3 colos képátlójú és mozgatható kijelző, mely 1,04 millió szubpixellel rendelkezik, másrészt pedig egy 2,36 millió alképpontos elektronikus képkereső. A legrövidebb záridő 1/4000 másodperc, a sorozatfelvevő maximum 8 képkocka/másodperces sebességre képes, ezenkívül pedig említést érdemel még a RAW támogatás, a Full HD felbontású (30/60 fps) videófelvevő, az SD/SDHC/SDXC memóriakártyák kezelése, illetve az integrált Wi-Fi. A 129x90x47 milliméter méretű, illetve 440 gramm tömegű Fujifilm X-T1 IR forgalmazása októberben fog megkezdődni: a gépváz 1699 dollárba (475 ezer forint) kerül majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik