Tech

Újabb Apple-rekord – iszonyatosan fogy az iPhone

Az almás logós gyártó ismét egy kiváló negyedévet tudhat maga mögött.

Az Apple nyilvánosságra hozta legfrissebb eredményeit, melyből kiderül, hogy az amerikai székhelyű vállalat a harmadik üzleti negyedévben 49,6 milliárd dolláros forgalmat bonyolított le, a nettó nyeresége pedig elérte a 10,7 milliárd dollárt. Összehasonlításképp, a tavalyi esztendő hasonló időszakában a cég még “csak” 37,4 milliárd dolláros forgalmat, illetve 7,7 milliárd dolláros nyereséget regisztrált.

Az elemzők azt várták, hogy az Apple mintegy 49-50 millió iPhone-t ad el a negyedév során, ehhez képest a 47,5 milliós darabszám enyhe csalódást jelent, viszont megjegyzendő, hogy 2014 harmadik negyedévében még csak 35,3 millió iPhone talált gazdára. Az okostelefonokból származó bevételek egy év alatt nem kevesebb mint 59 százalékkal nőttek.

Érdekesség, hogy az Apple nem árulta el, hogy pontosan mennyi okosórát adott el, ehelyett csak annyit közölt, hogy az Apple Watchhoz köthető bevétel mintegy 1 milliárd dollárra tehető. Tabletfronton ismét visszaesést regisztrált a vállalat: az iPad eladások tavaly ilyenkorhoz képest 13,3 millió darabról 10,9 millióra csökkentek. Mac számítógépekből kicsit több, 4,4 helyett 4,8 millió példány fogyott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik